Šport > Nogomet
20 ogledov

Sarma ubranil 11-m Cavaniju!

1/7
Žurnal24 main
Udinese je v 33. kolu Serie A prišel do zmage na vročem gostovanju pri Napoliju (2:1). Samir Handanović se je znova izkazal: v 89. minuti tekme je ubranil strel z 11-metrovke Edinsonu Cavaniju.

Goste, ki so na stadion San Paolo prišli brez odličnih Antonia Di Nataleja in Alexisa Sancheza, je v vodstvo v 56. minuti tekme popeljal švicarski nogometaš turških korenin Gokhan Inler, ki je s pravo bombo in mojstrovino s kakšnih 20 metrov premagal domačega čuvaja mreže Morgana de Sanctisa. Za šok in žalost domačih navijačev je že čez dobrih pet minut poskrbel German Denis, ki je izkoristil lepo podajo Pabla Armera in z močnim strelom povišal na 2:0. V 88. minuti je zaradi prekrška Maurizia Domizzija glavni sodnik tekme pokazal na belo točko za nogometaše Napolija. Minuto kasneje je 11-metrovko izvedel drugi strelec italijanskega državnega prvenstva Edinson Cavani, a mu je strel ubranil slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović. Do tolažilnega zadetka so domači, ki so skozi celoten dvoboj kar nekajkrat zelo nevarno ogrozili vrata Sarme, prišli v 96. minuti tekme, ko je zadel rezervist Giuseppe Mascara. Nogometaši Udineseja so tako prekinili niz štirih zaporedni zmag Napolija, hkrati pa so vodilnemu Milanu močno olajšali pot do scudetta.

Milan gladko zmagal, Inter gladko izgubil
Milan je z gladko zmago s 3:0 proti Sampdorii napravil velik korak k scudettu, medtem ko je petkratni zaporedni prvak Inter izgubil na gostovanju pri Parmi in s tem bržkone ostal brez možnosti za končni uspeh, saj za mestnimi tekmeci zaostaja že osem točk. Rdeče-črni so na San Siru povedli v 20. minuti, ko je zadel neuničljivi Clarence Seedorf. Vodstvo je v 54. minuti iz najstrožje kazni podvojil Antonio Cassano, končni izid pa je sedem minut kasneje postavil Robinho. Za presenetljivo zmago Parme sta zadela Giovinco v prvem in Amauri v drugem polčasu.

Bačo zakrivil penal, Palermo kljub temu premagal Romo
Palermov
trener Delio Rossi je po povratku na Sicilijo zrežiral prvo zmago rožnatih, ki so se proti Romi vrnili po zaostanku in zmagali z "dvojčkom" Abela Hernándeza. Sinove volkulje je v vodstvo z enajstmetrovko popeljal kapetan Francesco Totti, potem ko je Armin Bačinović zrušil Jeremyja Meneza. Bačinović je bil tudi edini reprezentant, ki je dobil priložnost za igro na Olimpicu, saj je Jasmin Kurtić celo tekmo presedel na klopi, medtem ko Josipa Iličića in Siniše Andjelkovića niti ni bilo na klopi.

Sicilijanci so na vodstvo Rome odgovorili še pred polčasom, ko je Mauricio Pinilla izsilil in zabil enajstmetrovko. Neuspeli napadi domačih v drugem polčasu so ponudili priložnost za nenadejano zmago rožnatih, ki so po protinapadu povratnika Javierja Pastoreja povedli prek Hernándeza, junak tekme proti Mariboru v kvalifikacijah za Ligo prvakov pa je tekmo z drugim golom odločil v prvi minuti sodnikovega podaljška. Vseeno je bilo do konca tekme še kako vroče, saj je že v naslednjem napadu znižal Mirko Vučinić, skupaj s soigralci pa jim sodnik v zadnjih sekundah ni dosodil enajstmetrovke po domnevni igri z roko Giulia Migliaccia.

Zmaga Cesarja, Juventus do točke
Boštjan Cesar je za Chievo, ki je pred domačimi navijači z 2:0 premagal Bologno, igral vso tekmo in si v 18. minuti prislužil rumeni karton. Pri domačih, ki so od 45. minute igrali z desetimi igralci, izključen je bil Luca Rigoni, v postavi ni bilo Bojana Jokiča, prav tako kot pri Bologni ni bilo Reneja Krhina. Chievo je na lestvici Serie A 13., mesto in točko za Bologno.

Juventus je gostoval pri Fiorentini, dolgočasna tekma pa se je končala brez zmagovalca (0:0). Sedmi Juventus je z remije po vsej verjetnosti zapravil vse možnosti za uvrstitev v Ligo prvakov, saj za Laziem zaostaja že za osem točk, in bo zdaj lovil mesta pet in šest, ki prihodnjo sezono vodijo v Ligo Evropa.

Lestvica:
1. AC Milan 71 točk

2. Napoli 65
3. Inter Milan 63
4. Lazio 60
5. Udinese 59
6. Roma 53
7. Juventus 52
8. Palermo 47
...
11. Genoa 42
12. Bologna 40
13. Chievo 39
...
18. Cesena 34
19. Brescia 30
20. Bari 21

Italijanska liga, 33. kolo:

AS Roma : Palermo 2:3 (1:1)
Totti (20/11-m), Vučinić (90); Pinilla (43/11-m), Hernández (84, 90)
Bačinović je igral do 63. minute, Kurtić je sedel na klopi. Iličića in Andjelkovića (vsi Palermo) ni bilo v ekipi.

AC Milan : Sampdoria 3:0 (1:0)
Seedorf (20), Cassano (54/11-m), Robinho (61)

Parma : Inter Milan 2:0 (1:0)
Giovinco (35), Amauri (86)

Cesena : Bari 1:0 (0:0)
Bogdani (48).

Chievo : Bologna 2:0 (1:0)
Constant (15), Marcolini (83);
RK: Rigoni (45/Chievo)
Boštjan Cesar je igral vso tekmo, Bojan Jokič (oba Chievo) ni bil na klopi, Rene Krhin (Bologna) ni bil v kadru Bologne.

Genoa : Brescia 3:0 (0:0)
Rafinha (59), Berardi (70/ag), Antonelli (90).
Enej Jelenič (Genoa) ni bil v kadru.

Lecce : Cagliari 3:3 (0:1)
Mesbah (49), Fabiano (87), Corvia (90); Acquafresca (20, 72), Conti (67).

Fiorentina : Juventus 0:0

Catania : Lazio 1:4 (0:2)
Schelotto (46); Hernanes (40), Mauri (56), Floccari (78), Zarate (90).

Napoli : Udinese 1:2 (0:0)
Mascara (96); Inler (56), Denis (62)
RK: Domizzi (87/Udinese)
Cavani je v 89. minuti tekme zastreljal 11-metrovko: strel mu je ubranil Samir Handanović

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.