Šport > Nogomet
3 ogledov

Sarma Udinese znova popeljal v Ligo prvakov

Mutu Handanović Cesena Udinese Serie A Italija liga prvenstvo enajstmetrovka mre
1/6
EPA
Juventus je sanjsko sezono, v kateri je slavili 28. oziroma 30. naslov prvakov, sklenil z domačo zmago proti Atalanti s 3:1 in tako prvenstvo končal brez enega samega poraza. Od svojih navijačev se je z zmago poslovil tudi Milan, ki je z 2:1 odpravil Novaro. V bitki za tretje mesto in Ligo prvakov najuspešnejši Udinese Samirja Handanovića.

Udinese je v zadnjem kolu italijanskega prvenstva na gostovanju pri Catanii slavil z 2:0 in si zagotovil končno tretje mesto in s tem kvalifikacije za Ligo prvakov. Pri zmagi Videmčanov je imel prste vmes seveda tudi naš Samir Handanović, ki je še enkrat več svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Udinese je povedel v 19. minuti, ko je zadel kdo drug kot neuničjivi kapetan Antonio Di Natale. Ob koncu prvega polčasa je imel Alejandro Gomez izjemno priložnost za izenačenje, a je zapravil streli iz enjastmetrovke. Dokončno je srečanje v korist Udineseja v 58. minuti odločil Diego Fabbrini.

Ob Udineseju so na tretje mesto upali tudi nogometaši Lazia, Napolija in Interja, a so po zmagi Videmčanov vsi ostali praznih rok. Lazio je sicer po preobratu s 3:1 odpravil ravno Inter, Neapeljčani pa so na San Paolu z 2:1 odpravili Sieno.

Juve sanjsko sezono zaključil z zmago

Juventus je brez poraz končal letošnjo Serie A in v velikem slogu osvojil 28. oziroma 30. naslov italijanskega prvaka. Stara dama je v zadnjem kolu pred svojimi gledalci na čudovitem Juventus Stadiumu s 3:1 odpravila Atalanto, sedaj pa jo čaka naporno poletje, v katerem se bo potrebno pripraviti tudi na boje v Ligi prvakov.

Varovanci Antonia Conteja so srečanje začeli odlično in povedli že v deseti minuti, ko je bil natančen Luca Marrone. V 28. minuti je prednost podvojil legendarni kapetan Alessandro Del Piero, ki naj bi se poslovil od Juventusa. Nekaj upanja je Atalanti v 83. minuti z avtogolom vlil Stephan Lichtsteiner, a je nato srečanja v 90. minuti z natančnim strelom iz enajstmetrovke dokončno odločil Andrea Barzagli.

Pred Juventusom je le Milan v sezoni 1991/92 pod vodstvom Fabia Capella osvojil scudetto brez enega samega poraza.

Tako kot Juventus je tudi drugouvrščeni Milan, ki je vse do konca dihal za ovratnik Torinčanom, sezono zaključil z zmago pred svojimi navijači. Rdeče-črni so se sicer dobro namučili z že zdavnaj odpisano Novaro. Gostje so namreč celo dobili prvi polčas z zadetkom Santiaga Garcíe. V drugem pa sta stvari na svoje mesto le uspel postaviti Mathieu Flamini in eden in edini Filippo Inzaghi, ki se je tako z zadetkom poslovil od dresa Milana.

Italijansko prvenstvo, 38. kolo:

Milan : Novara 2:1 (0:1)
Flamini (56), Inzaghi (82); Garcia (20)

Fiorentina : Cagliari 0:0

Juventus : Atalanta 3:1 (2:0)
Marrone (10), Del Piero (28), Barzagli (90/11-m); Lichtsteiner (83/ag)

Parma : Bologna 1:0 (1:0)
Biabiany (37)
Reneja Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi zaradi poškodbe.

Cesena : Roma 2:3 (1:2)
Nero (9), Santana (90); Krkić (27), Lamela (32), Rossi (49)

Lazio : Inter 3:1 (0:1)
Lozak (59), Candreva (63), Mauri (90); Milito (45/11-m)

Chievo : Lecce 1:0 (0:0)
Vacek (78)
RK: Carrozzieri (81/Lecce)
Bojan Jokić in Boštjan Cesar (oba Chievo) sta odigrala celotno srečanje.

Genoa : Palermo 2:0 (0:0)
Gilardino (52), Sculli (70)
Valter Birsa (Genoa) je sedel na klopi. Armin Bačinović je sedel na klopi, Josipa Iličića (oba Palermo) pa ni bilo v ekipi.

Napoli : Siena 2:1 (2:1)
Dossena (4, 34); Destro (6)

Catania : Udinese 0:2 (0:1)
Di Natale (19), Fabbrini (58)
Samir Handanović (Udinese) je branil celotno srečanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.