Šport > Nogomet
12 ogledov

Sarma v eminentni družbi

Za povečavo kliknite na grafiko. Žurnal24 main
V poletnem prestopnem roku bi lahko bili v ospredju vratarji; tudi naš Samir Handanović, ki ima z Udinesejem sklenjeno pogodbo le do 30. junija 2012.

V zadnjih dneh so ga angleški in italijanski mediji uvrščali med kandidate za naslednika vratarja Manchestra Uniteda Edwina van der Sarja, ki bo ob koncu sezone sklenil kariero.

Favorit je De Gea
Trener Uniteda Alex Ferguson je že pred časom dejal, da klub ne bo ponovil napake iz časa, ko je odšel legendarni Danec Peter Schmeichel. Takrat so v Manchestru dolgo iskali pravega naslednika in ga našli šele v Van der Sarju, zato tokrat takoj želijo vrhunskega čuvaja mreže. V angleških medijih je večkot očiten favorit 20-letni vratar madridskega Atletica David De Gea, so pa v zadnjih dneh zrasle tudi delnice slovenske številke ena. Zadnjo tekmo Udineseja proti Romi si je namrečo gledal tudi Fergusonov sin Martin, ki deluje kot oglednik Uniteda, na stadionu Friuli pa naj bi bil prav zaradi 26-letnega 
Ljubljančana.

Handanović bi bil zagotovo tudi cenejši od De Gee, za katerega Atletico zahteva več kot 20 milijonov evrov. Cena za slovenskega reprezentanta pa bi glede na le še enoletno pogodbo težko presegla deset 
milijonov.

V igri tudi Juventus
Ni še povsem jasno, ali bo tudi v prihodnje pri Juventusu ostal sloviti Gianluigi Buffon, kar je pravzaprav zgodba vsakega prestopnega roka. Če bi na koncu celo on pristal v Manchestru, bi bil kandidat za njegovega naslednika tudi Handanović, čeprav italijanski mediji večpišejo o tem, da bi v tem primeru številko ena pri stari dami prevzel trenutno drugi vratar Marco Storari.

Dve rezervni možnosti
Najmanj možnosti za prihod na Old Trafford imata Nemec Manuel Neuer in Nizozemec Maarten Stekelenburg. Prvi je že pred časom dejal, da ga igranje v tujini sploh ne mika, in je povrhu vsega že nekaj časa pred vrati münchenskega Bayerna, Stekelenburg pa naj bi poleti zapustil Ajax (kot Handanović ima le še enoletno pogodbo), vendar so mnogi v angleških medijih prepričani, da ni dovolj kakovosten za Manchester United.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.