Šport > Nogomet
46 ogledov

Sarma zadovoljen iz Splita

Samir Handanović Inter Hajduk Pixsell
Samir Handanović je prvo uradno mednarodno preizkušnjo v dresu Interja odigral v Splitu, kjer je Hajduk kljub armadi navijačev klonil z 0:3. Italijani navdušeni nad ozračjem na Poljudu.

Hajduk je vsaj za en dan prišel na naslovnice vseh pomembnejših italijanskih medijev, ki so povezani s športom, a seveda le po zaslugi milanskega Interja. Velikan iz svetovne prestolnice mode je v Splitu odigral prvo letošnjo uradno mednarodno preizkušnjo in z zmago s 3:0 poskrbel, da bo povratno srečanje 3. predkola kvalifikacij za Evropsko ligo več ali manj le še formalnost. Za Hajduk so bili na prvem srečanju usodni Wesley Sneijder, Yuto Nagatomo in Philippe Coutinho.

"Sem smo prišli odigrat svoje srečanje in uspelo nam je," je po srečanju hrvaškim medijem zaupal slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, ki je svoje delo v vratih Interja opravil z odliko. Za razliko od italijanskih medijev in soigralcev je Handanović dobro vedel, da jih na Poljudu čaka pravi pekel. Več kot 35 tisoč vročekrvnih Dalmatincev je pripravilo izjemno atmosfero. "Atmosfera na Poljudu? Pa kdaj je bilo to vprašljivo? Hajduk? Gre za mlado ekipo, praktično celotna ekipa je prišla iz mlade ekipe in ima zelo malo izkušenj, toda mislim, da je pred njimi lepa prihodnost," je še dodal Sarma.

Z igro Interja na "Poljudski lepotici", ki je bila zgrajena za potrebe mediteranskih iger leta 1979 in jo je odprl nekdanji jugoslovanski predsednik Josip Broz Tito, je bil zadovoljen tudi strateg Andrea Stramaccioni. Še bolj kot nad samo igro pa je bil mladi strateg navdušen nad splitskimi ljubitelji nogometa. "Kar ne morem priti k sebi, pred menoj se še vedno pojavljajo prizori in zvoki s Hajudkovega stadiona. Njegovi navijači so izjemni. Vem, da niso pričakovali ugodnega rezultata zaradi očitne razlike v kvaliteti v našo korist, toda vseeno si ne morem predstavljati, da bi v Italiji tako skandirali ekipi, ki bi izgubljala," je bil navdušen Stramaccioni.

Navdušenja kljub porazu niso skrivali niti domači igralci. "Bili" so pokazali, da bodo v prihodnosti še kako nevarni, če bodo le dobili pravo priložnost. "Inter je za nas drugi svet. Nismo pričakovali, da bodo tako dominantni, to bo lep spomin. Vtis bi lahko bil lepši, če bi izkoristili svoje priložnosti. Treme nisem imel, komaj sem čakal, da se srečanje začne," je po koncu dejal Ante Vukušić, ki si je izboril dres kapetana Interja Javierja Zanettija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.