Šport > Nogomet
9 ogledov

Sarma znova na vrhu Serie A

Samir Handanović na novinarski konferenci Udineseja pred tekmo z Atléticom Madri
1/5
EPA
Samir Handanović se je z Udinesejem veselil nove zmage v Serie A (z 2:1 je v Vidmu padla Siena), s katero so znova prevzeli vodstvo na lestvici. Slovenski reprezentant Josip Iličić je skupaj z Arminom Bačinovićem začel tekmo Palerma proti Bologni in 15 minut pred koncem tekme zabil gol za 3:0, svojega prvega klubskega po 6. februarju! Derbi med Napolijem in Juventusom odpovedan.

Udinese tudi po obračunu s Sieno v 10. kolu na svojem igrišču v letošnji sezoni Serie A še naprej ohranja popoln izkupiček. Za novo zmago zeber pred svojimi gledalci sta zadela Dušan Basta in kdo drug kot zimzeleni kapetan Antonio Di Natale, svoj delež je z odličnimi obrambami prispeval tudi slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović. Videmčani bodo na vrhu lestvice (enako število točk – 21 – ima tudi drugouvrščeni Lazio) uživali vsaj en teden, saj je zadnja tekma kola med do sedaj vodilnim Juventusom in Napolijem zaradi popolav v Neaplju odpovedana. Srečanje v Vidmu se je sicer začelo sanjsko za domače, ki so prek Basta povedli že v prvi minuti! Mreži se do konca prvega polčasa nista več zatresli. Di Natale je v 64. minuti še povišal vodstvo Udineseja, rezervist Francesco Bolzoni pa je z zadetkom v 76. minuti Sieni vlil nekaj upanja, a do konca se izid ni več spremenil. Tik za Laziem in Udinesejem je z le točko zaostanka vse boljši Milan, ki je pred svojimi gledalci s 4:0 odpravil Catanio.

Chievo Bojana Jokića (sedel na klopi) in Boštjana Cesarja (počival zaradi kartonov) je z minimalnih 1:0 ugnal Fiorentino Siniše Mihajlovića. Srečanje med Genoo Valterja Birse in milanskim Interjem pa je bilo odpovedano zaradi hudega neurja v Genovi.

Gledaš, Slave? Iličić zabil prvič po februarju!

Palermo je bil po dolgem času slovenski skorajda celo tekmo, saj sta Josip Iličić in Armin Bačinović na domači tekmi proti Bologni odigrala 90 oziroma 76 minut, Iličić pa je zabil svoj prvi ligaški gol v novi sezoni in svojega prvega po skoraj točno osmih mesecih, ko je 6. februarja nazadnje premagal vratarja Lecceja. Iličić je bil eden najboljših posameznikov na igrišču in sodeloval tudi pri vodilnem golu rožnatih, ko je njegov močan strel po tleh vratar Jean Francois Gillet odbil na nogo Izraelca Erana Zahavija, ki mu ni bilo težko zadeti. Belgijski vratar je v prvem polčasu Iličiću ubranil tudi močen strel z 18 metrov, ko je njegov poizkus odbil v svojo prečko.

Zahavi je bil podajalec pri drugem golu, ko je iz kota zaposlil argentinskega branilca Matíasa Silvestreja za 2:0, Iličić pa je presodil Bologni po izvrstni globinski podaji urugvajskega rezervista Ignacia Varele. Slovenski reprezentant je zdrvel proti vratarju Gilletu in ga premagal s svojo slabšo desnico s strelom med nogami. Palermo je s tekmo več zdaj prehitel Napoli na petem mestu Serie A.

"O Iličiću sem imel vedno visoko mnenje. Za moje pojme ima ogromno kakovosti in danes je pokazal svojo vrednost,"
je slovenskega reprezentanta po tekmi pohvalil trener Devis Mangia. "To je igralec, ne talent. Danes je pomagal ekipi, kradel žoge, igral v obrambi, tekel v protinapade, asistiral, vtekal in streljal, torej je počel vse. (smeh) Mora razumeti, da mora vedno prikazovati te kvalitete. Včasih ponorim, ko igra s peto blizu svojega kazenskega prostora, a na koncu se je vse dobro izteklo."

Zamparini: "Zavrnil 15 milijonov za Iličića!"

"Zakaj Iličić igra slabše kot lansko sezono? Zavrnil sem 15 milijonov od ruskega moštva in to storil na grd način, saj sem dejal, da ne želim podreti ekipe. Psihološko mora biti podprt; če igralec ne igra ali ni v ekipi, je normalno, da se zlomi. Poglejte, kaj se je zgodilo z Bačinovićem, ki ni Iličić. Nikoli nisem nikomur rekel, da mora Iličić igrati, toda mislim, da je on tip igralca, ki lahko naredi razliko v vsaki ekipi Serie A, če je z njim vse v redu. Nimamo več (Javierja) Pastoreja in Iličića, ampak še vedno imamo Iličića, ki lahko z (Eranom) Zahavijem in ostalimi dela izvrstne reči," je na novinarski konferenci pred tekmo z Bologno govoril Palermov predsednik Maurizio Zamparini.

Po trenerju Stefanu Pioliju, ki je moral klub zapustiti že pred začetkom ligaške sezone, je Zamparini pred kratkim dal nogo še športnemu direktorju Seanu Soglianu, ena ključnih točk razhajanja pa naj bi bil ravno slovenski reprezentant Iličić. Skupaj z Bačinovićem sta v soboto po dolgem času spet skupaj začela tekmo siciljskega kluba, kar bo močno olajšalo tudi sestavo prvega reprezentančnega seznama novega slovenskega selektorja Slaviše Stojanovića, ki ga bo nekdanji trener Domžal in Celja objavil v ponedeljek. Iz Palerma so kljub vsemu že sporočili, da so dobili povabila Nogometne zveze Slovenije za oba nogometaša. Bačinović je pred tednom dni proti Udineseju (0:1) začel prvo tekmo po mesecu maju, a Zamparini kljub vsemu pravi, da pogleduje po novih vezistih: "Menim, da naša zvezna vrsta po odhodu (Fabia) Liveranija ni preveč tehnično podkovana. Bačinović je kljub vsemu podoben Liveraniju, je delavec. Naši skavti vedo za to težavo, prihaja (Franco) Vázquez, ki ima veliko znanja, nato pa bomo poiskali zares kakovostnega vezista, a ni enostavno. Juventus je kot primer ukradel (Andreo) Pirla, Siena pa (Gaetana) D'Agostina, saj takšnih nogometašev preprosto ni. Na tržnici ni (Patricka) Vieire."

Italijanska liga, 10. kolo:

Palermo : Bologna 3:1 (1:0)
Zahavi (13), Silvestre (52), Iličić (74); Ramirez (87)
Iličić je odigral celo tekmo, Bačinović (oba Palermo) je igral do 76. minute.


Novara : AS Roma 0:2 (0:0)
Krkić (73), Osvaldo (76)

AC Milan : Catania 4:0 (2:0)
Ibrahimović (7/11-m), Robinho (24), Lodi (69/ag), Zambrotta (72)

Atalanta : Cagliari 1:0 (0:0)
Denis (80)

Cesena : Lecce 0:1 (0:0)
Cuadrado (56)
Bojan Jokić je celotno tekmo sedel na klopi, Boštjan Cesar (oba Chievo) je počival zaradi kartonov.

Chievo : Fiorentina 1:0 (0:0)
Rigoni (66)

Lazio : Parma 1:0 (0:0)
Sculli (85)

Udinese : Siena 2:1 (1:0)
Basta (1), Di Natale (64); Bolzoni (76)
Samir Handanović (Udinese) je branil vso tekmo.

Napoli – Juventus (odpovedano zaradi popolav v Neaplju)

Genoa – Inter Milan (preloženo zaradi hudega neurja)

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 20:38 05.november 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.