Šport > Nogomet
11 ogledov

Sarmi zmaga, Cesarju remi

1/30
Žurnal24 main
Handanovićev Udinese je na gostovanju pri Bariju v 9. kolu slavil in nadaljuje serijo nepremaganosti. Palermo je z obema Slovencema izgubil proti vodilnemu Laziu. Trener Rossi po tekmi: ''Iličić ni blestel.''

Udinese, ki sta mu tokrat zmago pristreljala Čilenec Alexis Sanchez in Mauricio Isla, nadaljuje izjemno serijo nepremaganosti. Tokrat so varovanci Francesca Guidolina slavili na gostovanju pri Bariju (2:0), slovenski vratar v vratih Videmčanov Samir Handanović pa še enkrat več ni prejel zadetka, tokrat pa je celo ubranil 11-metrovko Barretu. Udinese tako nadaljuje izjemno serijo rezultatov in po devetem kolu s 13 točkami zaseda osmo mesto. Nič takšnega? Ne, če vemo, da so bili ''slovenski sosedje'' po štirih kolih brez točke na zadnjem mestu. To je bila že četrta zmaga Udineseja na zadnjih petih tekmah.

Chievu Bojana Jokića in Boštjana Cesarja, ki je tokrat odigral celoten dvoboj, v nadaljevanju sezone ne gre vse tako kot po maslu kot na začetku. Tokrat so varovanci trenerja Stefana Piolija remizirali (0:0) na gostovanju pri Parmi, a kaj kmalu bi se prav v zaključku tekme morali soočiti s porazom. Rešil jih je vratar Stefano Sorrentino, ki je dober strel branilca Parme Gabriela Palette odbil v kot in Verončanom ohranil točko. Bojan Jokić je kot v navadi tudi tokrat obsedel na klopi za rezerve.

 

Tekmo na Siciliji je Palermo zelo dobro začel. Že po pol minute igre se je v lepi priliki znašel Javier Pastore, a je iz ugodnega položaja nastreljal vratarja Fernanda Muslero. Ta se je izkazal tudi ob dobrem strelu Josipa Iličića, ki ga je slovenski vezist v 14. minuti sprožil s svojega "matičnega " položaja - z leve strani, s kakšnih 21 metrov. V prvih 25 minutah so bili rožnati precej boljši - med drugim je s Javierjem Pastorejem lepo kombiniral tudi Iličić -, Lazio pa je zadel iz svoje prve priložnosti. Cristian Ledesma je v 27. minuti izvajal prosti strel z desne, osamljen v Palermovem kazenskem prostoru pa je bil Andre Dias, ki je žogo preusmeril v mrežo.

Pred začetkom drugega polčasa je Iličić ostal v garedorobi, zamenjal pa ga je Abel Hernandez, ki pa se je po dobrih 11 minutah poškodoval. V nadaljevanju je imel Palermo dve "smrtni" priložnosti v 65. minuti prek Maurizia Pinille, ki je bil sam pred Muslero, in Pastoreja, ki je v mrežo skušal spraviti odbitek. Argentincu je gol s prisebnim posredovanjem preprečil prepreči Stefan Radu. Nekaj upanja je za Palermo pomenil drugi rumeni karton za Giuseppeja Biavo v 77. minuti. V naslednjih minutah si je rožnato moštvo na vse kriplje prizadeval doseči zadetek (ali več, seveda), vendar je številne vse prej kot sramežljive strele Mattie Cassanija, Pinille in Ezequiela Munoza v svojem naročju zadržal Muslera. Armin Bačinović je za Palermo odigral celoten dvoboj.

Delio Rossi je po tekmi razlagal, da kljub porazu njegovo moštvo ni pustilo slabega vtisa. ''Odigrali smo odlično tekmo proti vodilnim na lestvici, toda prejeli smo nič drugega kot pravi evrogol. Njihova obramba je bila dobro organizirana, toda mislim, da smo si tokrat zaslužili več kot to.'' Trener Palerma je po tekmi nekoliko ''ograjal'' slovenskega reprezentanta Josipa Iličića. ''Iličić tokrat ni blestel. Je fant, star 20 let, in take stvari se dogajajo. ''


Alessandru Del Pieru je z 179. golom v Serie A uspelo prehiteti klubsko legendo Giampiera Bonipertija in tudi uradno postati najboljši strelec Juventusa v italijanskem prvenstvu vseh časov. Nov mejnik v izjemni karieri enega največjih mojstrov nogometa je prišel na velikem derbiju z AC Milanom, ki so ga sicer že pred začetkom zaznamovale poškodbe in odsotnosti.  

Oba trenerja, tako Massimiliano Allegri (Milan) kot Luigi Del Neri (Juventus), sta vodila svoj prvi milansko-torinski derbi, proti svoji nekdanji ekipi pa je v majici Rossonerov prvič igral Zlatan Ibrahimović. Milan je brez Ronaldinha na razprodanem San Siru začel silovito in Ibrahimović je z izvrstnim strelom od daleč v 10. minuti zadel stičišče okvirja vrat. Toda Bianconeri so igrali vse bolje in še pred polčasom povedli, ko je Fabio Quagliarella v kazenskem prostoru preskočil Luco Antoninija in lepo zadel v daljši kot. Gol Del Piera v nadaljevanju bi lahko že zaključil tekmo, a je Ibrahimovićev zadetek z glavo zagotovil napeto končnico, v kateri pa je stara dama le zdržala.

Zmago Rome pokvarila izključitev Tottija
Roma je po dolgem času vzpostavila nekaj miru v svoje vrste po domači zmagi nad Leccejem (2:0), toda vse je hitro pokvaril podivjani kapetan Francesco Totti, ki bo moral zaradi nepotrebne, četudi prestroge izključitve izpustiti mestni derbi proti Laziu.

Totti je bil izključen po tem, ko se je brez žoge petelinil z  Rubenom Olivero (tudi Olivera je dobil rdeči karton). Toda Totti ni končal tukaj, saj so ga morali ob robu igrišča zadrževati varnostniki, medtem ko je "norel" na sodnike in vse, ki so mu prišli na pot. Njegov izbruh je prišel takoj po tem, ko je Mirko Vučinić mojstrsko zabil za 2:0, a ni želel proslavljati s soigralcem Marcom Borriellom, s katerim sta si nekaj črnogorsko-italijanskega izmenjala že med tekmo.

Lestvica:
1. Lazio 22 točk
2. Inter 18
3. AC Milan 17
4. Juventus 15
5. Napoli 15
...
7. Chievo 14
8. Udinese 13
...
10.Palermo 11
...
18. Cesena 8
19. Bologna 8
20. Bari 8

Italijanska liga, 9. kolo:

Genoa : Inter Milan 0:1 (0:1)
Muntari (45)

Roma
: Lecce 2:0 (0:0)
Burdisso (62), Vučinić (76)
RK: Totti (77/Roma); Olivera (77/Lecce)

AC Milan : Juventus 1:2 (0:1)
Ibrahimović (82); Quagliarella (24), Del Piero (65)

Palermo : Lazio 0:1 (0:1)
Dias (27)
RK: Biava (77, Lazio, 2R)
Josip Iličić je igral do 45. minute, Armin Bačinović (oba Palermo) pa vseh 90 minut.

Bari : Udinese 0:2 (0:1)
Sanchez (16), Isla (60)
Samir Handanović (Udinese) je branil vso tekmo in se v 51. minuti izkazal z obranjeno enajstmetrovko.

Cesena : Sampdoria 0:1 (0:0)
Pazzini (90)

Brescia : Napoli 0:1 (0:0)
Lavezzi (77)

Cagliari : Bologna 2:0 (0:0)
Nene (51), Nainggolan (78)

Parma : Chievo 0:0 (0:0)
Boštjan Cesar je odigral celoten dvoboj, Bojan Jokić (oba Chievo) je obsedel na klopi.

Catania : Fiorentina 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.