Šport > Nogomet
15 ogledov

Sarmo želi Magath

Koliko časa bo Samir Handanović še ostal v Vidmu? (Foto: MC NZS.si) Žurnal24 main
Trener nemškega prvoligaša Schalkeja Felix Magath naj bi se osebno ogrel za prvega slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića, ki še vedno brani barve Udineseja.

Po poročanju italijanskega športnega dnevnika La Gazzetta dello Sport se je trener nemškega Schalkeja Felix Magath ogrel za našega reprezentanta Samirja Handanovića. Govorice o odhodu nemške številke ena Manuela Neuerja k Bayernu namreč ne ponehajo.

Kraft ni podaljšal
Nemški mediji so bili namreč vse do januarja trdno prepričani, da Neuer odhaja na Bavarsko, a je potem trener Louis van Gaal v prvo postavo največjega nemškega kluba porinil 22-letnega Thomasa Krafta. Ta je priložnost zgrabil z obema rokama in zablestel v polnem sijaju, zato je Neuerjev prihod na Allianz Areno postal zelo vprašljiv. Van Gaal pa kljub sijajnim predstavam novinca na sceni vztraja pri dveh vrhunskih vratarjih, zato je Kraft podpis nove pogodbe z Bayernom odklonil. Če pride Neuer, želi Kraft oditi.

Sarma ne bo poceni
Pri Schalkeju so se zato spet prisiljeni ozirati po morebitnih naslednikih Neuerja, Handanović pa je prvi, ki je padel v oko trenerju Magathu. Če bi se klub iz Gelsenkirchna odločil za nakup našega vratarja, bi moral zanj odšteti vsaj deset milijonov evrov. Ker se 26-letnemu Ljubljančanu pogodba z Udinesejem izteče poleti naslednje leto, bo tudi njegova cena čez nekaj mesecev nižja, kot je bila še pred kratkim, ko sta se za njegove usluge zanimala Bayern in Arsenal.

Schalkeju sicer v tej sezoni v nemški Bundesligi ne cvetijo rožice. Po lanski odlični premierni sezoni pod Magathovim vodstvom in končnem drugem mestu so trenutno rudarji šele deseti. Do boljše forme jim nista pomagala niti zvezdniška novinca Raúl González in Klaas-Jan Huntelaar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.