Šport > Nogomet
54 ogledov

Savičević: Kosovo? Vi mene za***avate?!

Savičević Zürich FIFA Črna gora delegat EPA
Predsednik Črnogorske nogometne zveze (FSCG) in nekdaj odlični nogometaš Dejan Savičević je novinarju zameril vprašanje o morebitni prijateljski tekmi z reprezentanco Kosova.

"Začel si me za***avati. Ne želim več govoriti s teboj. Zdravo, mojster!" je v intervjuju za Pravdo dejal Dejan Savičević, predsednik Črnogorske nogometne zveze (FSCG), ki mu je šlo v nos vprašanje o morebitni tekmi s Kosovom.

"Če bi vam vprašanje, ki vam ga bom postavil zdaj, postavil na začetku intervjuja, mi ga gotovo ne bi odobrili, zato vam ga postavljam zdaj," mu je prek telefona dejal novinar srbskega dnevnika. "Črna gora je priznala Kosovo, če vam Fadil Vokrri (predsednik Kosovske nogometne zveze, op. a.) slučajno ponudi, da bi odigrali tekmo z njegovo reprezentanco, bi to sprejeli?" Savičević je odgovoril, naj mu on svetuje, kaj naj stori, na namig, da naj zavrne poziv, pa je sledila njegova replika z začetka besedila in prekinitev zveze.

Reprezentanca nekdanje jugoslovanske pokrajine je nedavno debitirala s prijateljsko tekmo v Kosovski Mitrovici proti Haitiju (0:0), a ji Mednarodna nogometna zveza (Fifa) še ne dovoljuje uradnih tekem, prav tako pa prepoveduje uporabo državnih simbolov. Črna gora je sicer za razliko od Srbije tako kot preostale države nekdanje Jugoslavije priznala neodvisnost Kosova, medtem pa se Savičević, legendarni nogometaš Crvene zvezde in AC Milana, izogiba tudi obračunu s severnimi sosedi.

"Beograd mi je bližji od Sarajeva, Zagreba in Ljubljane"

"Zgodaj je še za tako tekmo, ker je še vedno veliko političnih napetosti. Mora miniti nekaj časa, da se glave ohladijo, ker veliko ljudi v Srbiji misli, da smo jih Črnogorci izdali s tem, da smo hoteli neodvisnost. To je tako kot po ločitvi in zato je bolje, da s Srbi ne igramo, dokler se napetosti ne umirijo," je pred prekinitvijo intervjuja dodal Savičević.

"Že pred časom sem rekel, da sta mi Beograd in Srbija še vedno bližje od Sarajeva, Zagreba in Ljubljane. Ljudje iz Beograda so nam pomagali pri veliko rečeh. Sem v stalnem kontaktu z nogometnimi prijatelji iz Srbije. Samostojnost Črne gore sem si želel iz več razlogov, vedel sem, da ne moremo obstati skupaj. Srbija je teritorialno večja in vedno se je moralo po mnenje v Beograd."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.