Šport > Nogomet
11 ogledov

Kozlički v prostem padu - 0:3 na derbiju

Kehl Hummels Grosskreutz Schalke Borussia Dortmund Bundesliga Nemčija liga prven
1/13
EPA
Köln je na prvi tekmi novega trenerja Franka Schaeferja visoko izgubil na sosedskem derbiju z Borussio Mönchengladbachom in se praktično že predal v bitki za obstanek (0:3). Milivoje Novaković se je vrnil v prvo postavo. Borussia Dortmund ima s sobotno zmago proti Schalkeju eno roko že na zmagovitem krožniku (2:1).

Köln tri tekme pred koncem sezone v 1. Bundesligi izgleda kot drugoligaš, saj so kozlički tudi po menjavi trenerja prikazali brezzobo predstavo in strmoglavili na bližnjesosedskem derbiju proti Borussii Mönchengladbach. Pred zadnjimi tremi tekmami sezone 2011/12 ekipa Milivoja Novakovića in Miša Brečka za štiri točke zaostaja za trenutno 15. Augsburgom, do konca pa bojo Schaefer in varovanci gostili še Stuttgart, gostovali pri Freiburgu in pričakali še Bayern.

Novi (stari) trener Frank Schaefer je v prvo postavo poleg Brečka in Novakovića vključil tudi Slawomirja Peszka, ki se je pred kratkim pijan zapletel v spor s taksistom in končal na treznjenju na bližnji policijski postaji. Bližnjesosedski obračun se je začel slabo za goste, saj jih je vratar Michael Rensing z nekaj posredovanji najprej čudežno rešil, pri prostem strelu Juana Aranga pa je bil tudi nekdanji Bayernov čuvaj mreže popolnoma nemočen.

Medtem, ko je Lukas Podolski skupaj z Novakovićem v konici napada več časa hudoval nad soigralci, kot dejansko skušal zadeti, je Rensing rešil še čisto priložnost ena na ena z Marcom Reusom. Novaković je imel v 25. minuti lepo priložnost za izenačenje po podajki Peszka, a je v padcu z levico streljal visoko preko gola.

Köln je drugi polčas začel veliko bolje in si pripravil dve lepi priložnosti, po osmih minutah igre pa jih je uničil nov prosti strel, po katerem je z glavo zadel Tony Jantschke. Že v naslednjem napadu je na 3:0 povišal mladi talent Marco Reus, ki se je sprehodil mimo treh branilcev in že po manj kot uri igre odločil derbi.

Dortmund piše zgodovino in hiti k naslovu

Borussia Dortmund je z golom kapetana Sebastiana Kehla dobila 140. porurski derbi z večnimi rivali Schalkejem 04 in na vrhu 1. Bundeslige ušla na verjetno odločilno prednost pred Bayernom Münchnom. To je bila 25. zaporedna tekma, na kateri je Dortmund ostal nepremagan, kar je nov rekord nemške elitne lige.

Kehl je zmagoviti gol zabil v 63. minuti, ko je izkoristil srečen odboj po podaji iz kota in zabil iz neposredne bližine. Schalke je derbi na domačem stadionu začel bolje in povedel že po nekaj minutah, ko je prav tako po podaji iz kota in močnem strelu z roba kazenskega prostora zadel Jefferson Farfan.

Še pred polčasom je z izjemnim strelom iz praktično nemogočega položaja izenačil Lukasz Piszczek, ki si je iz ozkega kota pripravil strel z volejem in neubranljivo zadel v daljši kot. Še pred Kehlovim vodilnim golom je Schalke pretil za novo vodstvo in izenačenje lovil vse do konca, a je Dortmund na koncu zdržal in pred večerno tekmo Bayerna pobegnil na devet točk prednosti.

Nemška liga, 31. kolo:

Stuttgart : Werder 4:1 (2:1)
Gentner (37), Harnik (45, 53), Cacau (89); Rosenberg (25)

Schalke : Borussia Dortmund 1:2 (1:1)
Farfan (9); Piszczek (17), Kehl (63)

Bayer Leverkusen : Hertha Berlin 3:3 (1:0)
Schürrle (44), Kiessling (51, 84); Lasogga (63), Torun (72, 77)
RK: Kobiašvili (65/Hertha)
Rolfes (Leverkusen) je v 66. minuti zapravil enajstmetrovko.

Hamburger SV : Hannover 1:0 (1:0)
Son (12)

Kaiserslautern : Nürnberg 0:2 (0:1)
Didavi (43), Pekhart (74)

Wolfsburg : Augsburg 1:2 (1:1)
Helmes (27); Oehrl (13), Langkamp (88)

Bayern München : Mainz 0:0

Borussia Mönchengladbach : Köln 3:0 (1:0)
Arango (19), Jantschke (53), Reus (55)
Brečko in Novaković (oba Köln) sta odigrala celo tekmo.

Freiburg : Hoffenheim 0:0

Borussia Dortmund captain Sebastian Kehl scored to help his team beat Schalke 2-1 in the 140th Ruhr derby and continue its march to the Bundesliga title Saturday.

Dortmund set a new Bundesliga record of 25 games unbeaten as Kehl's 63rd-minute winner provisionally moved the defending champion nine points ahead of Bayern Munich.

Jefferson Farfan had given Schalke the lead in the ninth minute, but Lukasz Piszczek equalized from a narrow angle nine minutes later and Kehl scored after a corner.

Kaiserslautern is almost certainly relegated after losing 2-0 to Nuremberg, Bayer Leverkusen drew 3-3 with Hertha Berlin, Augsburg won 2-1 at Wolfsburg, and Hamburger SV claimed a 1-0 win over Hannover.

Bayern hosted Mainz later Saturday.



Read more: http://sportsillustrated.cnn.com/2012/soccer/wires/04/14/2080.ap.soc.german.roundup.0125/index.html#ixzz1s1vsB1rc
Komentarjev 1
  • lfcpower 15:12 15.april 2012.

    ta borussia dela čudeže :D