Šport > Nogomet
13 ogledov

Schalke ostal brez trenerja Rangnicka

Schalke navijači
1/12
Reuters
Iz Schalkeja so v četrtek sporočili, da je klub zaradi zdravstvenih razlogov zapustil trener Ralf Rangnick. Prejšnji teden se je v 1. Bundesligi Manuel Neuer zmagovito vrnil v Gelsenkirchen, kjer je z Bayernom premagal "04" na derbiju 5. kola. Milivoje Novaković je v 5. kolu zasijal v polnem sijaju. Potem ko je sprva zadel za vodstvo Kölna za 1:0, je nato prispeval še tri podaje za pomembno gostujočo zmago proti Bayerju s 4:1.

Ralf Rangnick je v četrtek zapustil Schalke 04, moštvo, ki ga je sredi lanske sezone prevzel po odhodu Felixa Magatha in ga popeljal v polfinale Lige prvakov in nemškega pokalnega naslova. Pri rudarjih so kot glavni razlog navedli zdravstvene težave, oziroma "sindrom izčrpanosti", še vedno pa ni jasno, če bi se Rangnick po premoru lahko vrnil na klop modrih. Ekipo bo do nadaljnjega vodil Seppo Eichkorn.

Bayern osmič zapored prek Schalkeja

Bayern München je proti velikim rivalom iz vrst Schalkeja vpisal že osmo zaporedno zmago in še osmič zapored svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Bavarci so se z novo zmago še dodatno utrdili na prvem mestu lestvice. Manuel Neuer je bil ob povratku domov deležen gorečega sprejema, a se je na Bavarsko, kjer je našel svoj drugi dom, vrnil z zmago v žepu.

Bayern je v vodstvo v 21. minuti po prodoru in podaji Fracnka Riberyja popeljal Nils Petersen, ki je zamenjal poškodovanega prvega strelca Maria Gomeza. Svoje priložnosti so imeli tudi domači, vendar je bil Klaas-Jan Huntelaar nenatančen. Zmago je z zadetkom v drugem polčasu po napaki ožje Schalkejeve obrambe potrdil Thomas Müller. "To je bil naš najboljši drugi polčas v letošnji sezoni," je po koncu srečanja z nasmeškom na obrazu razlagal Bayernov strateg Jupp Heynckes.

Če Bayern poraza ne pozna vse od prvega kola, ko je na Allianz Areni z 1:0 presenetljivo slavila Borussia Mönchengladbach, pa v zadnjem času veliko slabše igra Borussia iz Dortmunda. Aktualni prvaki so tokrat z 1:2 klonili v gosteh proti Hannovru, čeprav so že vodili z 1:0. Dortmund je po novem porazu s sedmimi točkami šele na 11. mestu. Prva zasledovalca Bayerna z dvema točkama zaostanka sta sicer Borussia (M) in Werder Bremen.

Gol in tri podaje Nove

Milivoje Novaković je bil ob dvakratnem strelcu Lukasu Podolskemu prvi mož Kölna ob zmagi v derbiju Porenja proti Bayerju iz Leverkusna. Kozlički so v gosteh pri sosedih na BayAreni slavili s 4:1, Nova je zabil prvi zadetek in dodal tri podaje za preostale zadetke svojega moštva. Za Köln je to druga letošnja zmaga, ki pa navijačem pomeni še toliko več, saj uspeh proti Bayerju "šteje dvojno".

Nova in Podolski sta svoj šov začela v končnici prvega polčasa, ki je sicer pripadal domačim. Podolski je v 44. minuti uspešno preigraval na levi strani, nato pa lepo podal v srce kazenskega prostora, kjer je nogo podstavil Novaković in zadel za 1:0. Tudi pri drugem zadetku sta večino dela opravila slovenski in nemški reprezentant, le da so bile tokrat vloge zamenjane: Novaković je podal, Podolski pa zabil za 2:0. Domači trener Robin Dutt je poskušal spreobrniti potek srečanja z dvema menjavama, ki pa nista prinesli spremembe. Še več, v 54. minuti je Novaković znova lepo podal do Poldija, ki podobnih priložnosti ne zapravlja. Za nekaj upanja domačih je v 70. minuti poskrbel Simon Rolfes. Prav vse upe gostiteljev, ki so srečanje po izključitvi Andrea Schürrleja končali z desetimi možmi, pa je po že tretji podaji Novakovića na srečanju pokopal Mato Jajalo.

Nemška liga, 5. kolo:

Freiburg : Stuttgart 1:2 (0:1)
Cisse (84); Harnik (33, 73)

Bayer Leverkusen : Köln 1:4 (0:1)
Rolfes (70), Novaković (44), Podolski (47, 54), Jajalo (90)
RK: Schürrle (Bayer/90)
Novaković je odigral celotno srečanje, Brečko (oba Köln) je bil suspendiran.

Hamburger SV : Borussia Mönchengladbach 0:1 (0:0)
De Camargo (66)

Nürnberg : Werder Bremen 1:1 (0:1)
Wollscheid (63); Ekici (25)
RK: Wiese (17/Werder)

Hoffenheim : Wolfsburg 3:1 (2:0)
Babel (20), Firmino (23, 86); Dejagah (68)
RK: Hitz (81/Wolfsburg)

Hertha Berlin : Augsburg 2:2 (0:1)
Lell (47), Torun (57); Hosogai (20), Callsen-Bracker (64)
RK: Langkamp (85/Augsburg)

Kaiserslautern : Mainz 3:1 (1:1)
Svensson (24/ag), Shechter (54), Tiffert (73); Choupo-Moting (15)

Hannover : Borussia Dortmund 2:1 (0:0)
Haggui (87), Ya (89); Kagawa (63)
RK: Sobiech (90/Hannover)

Schalke : Bayern München 0:2 (0:1)
Petersen (21), Müller (75)


135252
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.