Šport > Nogomet
16 ogledov

Scholes bo vztrajal še eno sezono

Paul Scholes Reuters
Alex Ferguson je slovitega Paula Scholesa uspel prepričati, da pogodbo podaljša še za eno leto: "Paul je spoznal, da je s prenehanjem igranja storil napako." Šindži Kagava želi zapustiti Borussio Dortmund.

Angleški nogometaš Paul Scholes je že za leto podaljšal sodelovanje z Manchester Unitedom, je sporočil trener angleškega podprvaka Alex Ferguson, ki je izrazil zadovoljstvo, da je 37-letnega zveznega igralca prepričal, da se je po upokojitvi februarja spet vrnil na nogometna igrišča.

"Paul je spoznal, da je s prenehanjem igranja storil napako. Že letošnja sezona je pokazala, kako dobro lahko še igra, potem ko bo odigral 25 do 30 tekem, pa bo še boljši," je dejal Ferguson, ki je prepričan, da bo sezona 2012/13 zanj zadnja: "Dobro ga poznam, z njim sem od njegovega otroštva, ne bo si premislil." Ferguson pa ne podpira ideje Roya Hodgsona, da Scholesa pelje na evropsko prvenstvo.

Kagava želi zapustiti Dortmund

Japonski nogometni zvezdnik Šindži Kagava, ki je z nemško Borussio iz Dortmunda osvojil naslov državnega prvaka in pokalnega zmagovalca, bo ekipo najverjetneje kmalu zapustil. Čeprav ima 23-letni Japonec veljavno pogodbo do 2013, ga naj bi nemški prvaki predčasno predali, med drugimi se zanj zanima tudi Manchester United. "V ponedeljek sem se sestal z njegovim svetovalcem, ki mi je dejal, da Kagava pogodbe z nami prav gotovo ne bo podaljšal," je ob tem dejal športni direktor kluba Michael Zorc.

Kagava je leta 2010 v Borussio prišel za 350 tisoč evrov iz moštva Cerezo Osaka ter osvojil dva naslova prvakov in še pokalno lovoriko. Njegova tržna vrednost naj bi bila okrog 15 milijonov evrov. "Če bodo zdaj sledile ponudbe zanj, se bomo posvetovali in primerno ravnali. V primeru, da bo do prekinitve prišlo, bo to z ekonomskega vidika za BVB prav gotovo dobro," je še dejal Zorc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.