Šport > Nogomet
22 ogledov

Scholes Giggsu priskočil na pomoč

ryan giggs paul scholes EPA
Nekdanji nogometni vezist angleškega prvoligaša Manchester Uniteda Paul Scholes se je vrnil v klub, kjer je navduševal vrsto let in bo pomagal začasnemu trenerju rdečih vragov Ryanu Giggsu.

Scholes se je priključil nekdanjima soigralcema Nickyju Buttu in Philu Nevillu, ki bosta prav tako pomagala Giggsu. "Lepo je spet videti Paula, ki pomaga Ryanu Giggsu, Nickyju Buttu in Philu Nevillu," je klub zapisal na Twitterju.

Giggs, Scholes, Neville in Butt so v začetku 90. let igrali v mladinski ekipi Uniteda, nato pa bili v članski nosilci igre pod vodstvom legendarnega Alexa Fergusona. Ta se je po koncu lanske sezone po 26 letih upokojil, njegov naslednik Moyes pa je na klopi zdržal deset mesecev. Giggs je sicer še vedno nogometaš Uniteda, Neville in Butt pa sta bila del strokovnega štaba pod vodstvom Moyesa.

Scholes je za United odigral 718 tekem in dosegel 155 golov, osvojil pa je 11 naslovov angleškega prvaka in dva naslova v Ligi prvakov. Prvič bo v novi vlogi v soboto, ko bodo rdeči vragi igrali proti Norwichu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.