Šport > Nogomet
19 ogledov

Scholes: "Igral bom, dokler bom lahko"

Premier League Manchester United Tottenham Paul Scholes Žurnal24 main
James Milner je prestopil v Manchester City. Arsenal bo bržkone podpisal z Markom Schwartzerjem. Medtem Paul Scholes ostaja zvest Manchester Unitedu in kljub 36 letom še ne namerava končati kariere.
Za 22 milijonov evrov je vezist James Milner po pričakovanjih iz Aston Ville prestopil k Man Cityju. S tem je najbolj zapravljivo moštvo poletja končalo poletne nakupe. Za šest okrepitev so porabili 130 milijonov.

Novembra bo dopolnil 36 let, a igra kot v najboljših nogometnih letih. Bil je eden najzaslužnejših za visoko zmago Manchester Uniteda s 3:0 na uvodni tekmi nove sezone Premier League proti Newcastle Unitedu. Paul Scholes. Zna si narediti prostor in s super natančnimi podajami najti svoje soigralce. Zvezdnik z Old Trafforda zatrjuje, da nima nobene želje, da bi se v kratkem upokojil. "Nisem si postavil nobenih meja. Preprosto bom igral, se vračal na treninge … dokler bom lahko."

Liverpool si v svoje vrste želi napadalca Dinama Artema Milevskija. Arsenal, ki bo mesec dni brez poškodovanega Nasrija, pa bi rad še ta teden v svoje vrste za štiri milijone dobil vratarja Fulhama Marka Schwartzerja, ki bi po koncu igralske kariere pri topničarjih opravljal delo pomočnika trenerja.

"Vse bo odvisno od mojih zmožnosti. Pred letom dni sem mislil, da bo to moja zadnja sezona, a zdaj sem drugačnega mnenja. Dokler sem v takšni formi, bom še igral," razmišlja Scholes. "Nekoč sem bil prepričan, da pri 35 ne bom več mogel. A konec lanske sezone sem se počutil dobro in upam, da bo tako tudi letos." Scholes je za United prvič zaigral daljnega leta 1995 in do danes zbral že blizu 650 nastopov na prvo ekipo. V tem času je osvojil devet naslovov prvaka v Premier League, tri FA pokale, dva ligaška pokala, dvakrat Ligo prvakov. Uspešno je na 66 tekmah igral tudi za angleško reprezentanco in se pod taktirko Fabia Capella vanjo letos tudi vrnil (za mundial v JAR).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.