Šport > Nogomet
21 ogledov

Scholes okrcal topničarje

paul scholes EPA
Nekdanji angleški nogometaš Paul Scholes je po slabih izidih skritiziral nogometaše Arsenala.

Paul Scholes je ime, ki v nogometnem svetu pomeni veliko. Nekdanji angleški nogometaš je visoko cenjen praktično povsod po svetu in tudi zato imajo njegove besede nekaj teže. Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda je trenutno strokovni komentator za eno do britanskih televizijskih postaj in v svoji novi vlogi ni štedil jezika po novi slabi predstavi Arsenala.

Londončani so včeraj na domačem igrišču zgolj remizirali s Swanseajem in tako zapravili kar nekaj možnosti za osvojitev naslova državnih prvakov. Še pred to tekmo so ob jubilejni tisoči tekmi trenerja Arsèna Wengerja na Stamford Bridgeu proti Chelseaju doživeli pravo blamažo, ko so jih mestni tekmeci porazili s kar 6:0.

"To je bil v bistvu tipičen teden za Arsenal. Kapitulirali so proti Chelseaju in zdi se, da je to kar ponavljajoča se zgodba na tekmah proti velikim ekipam. Zdi se, da nogometaši iz enega razloga ali drugega preprosto izginejo. Zdi se, da nimajo nobene discipline, ko pridejo na igrišče. Štiri, pet vezistov se trudi doseči zadetek in si lepo podajajo, a se nikoli ne potrudijo, da bi se vrnili v obrambo," je težave topničarjev analiziral Scholes.

Milijone kilometrov od naslova

"Nimajo nobenega vodje, nobenega Patricka Vieire, nobenega Tonyja Adamsa, nobenega Martina Keowna. Včasih se mora vezist zbrati, poklicati nekoga ob sebe in nekaj minut zgolj preprečevati napade nasprotnika. A pri njih tudi po zaostanku z 0:2 nadaljujejo z isto igro, potem pa se čudijo položaju, v katerem so se znašli."

"Smilijo se mi navijači Arsenala; nekaj tednov se zdi, kot da bi lahko osvojili naslov, nato pa igrajo proti Chelseaju, Liverpoolu ali Cityju in ne naredijo ničesar. Navijači pričakujejo, da se bo Arsenal boril za naslov, in čeprav so tretji ali četrti, so v mojih očeh še vedno milijone kilometrov od naslova," je ostro zaključil Scholes.

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.