Šport > Nogomet
24 ogledov

Schweini pristal na ponudbo Man Utd

bastian schweinsteiger EPA
Bastian Schweinsteiger je po poročanju nemški medijev pristal na triletno pogodbo z Manchester Unitedom in tako po 13 letih zapušča Bayern München.

Nemški vezist Bastian Schweinsteiger je vodstvo bavarskega velikana prejšnji teden obvestil, da si želi zapustiti Allianz Areno, svojo kariero pa naj bi nadaljeval pri Manchester Unitedu.

bastian schweinsteiger | Avtor: EPA EPA
Schweinsteiger je z angleškim klubom podpisal triletno pogodbo, na Old Traffordu pa bo zaslužil dobrih 10 milijonov evrov na sezono.

Eden od glavnih razlogov za odločitev 30-letnega nogometaša je njegov dober odnos z nekdanjim trenerjem Louisom van Gaalom, s katerim sta od leta 2009 do 2011 sodelovala pri nemškemu prvaku.

Trener Bayerna Pep Guardiola je nedavno izjavil, da si želi Schweinsteigerja zadržati v ekipi, a priznal, da je odločitev v rokah nogometaša. Philipp Lahm, ki je ob Schweinstegerju igral praktično celotno kariero, je do zadnjega upal, da bo izbranec Ane Ivanoviće ostal na Allianz Areni.

''Seveda bom obžaloval, če bo odšel. Ni razloga, da bi se pogovoril z Bastianom. Skupaj sva igrala od 16 leta, z izjemo mojih dveh sezon pri Stuttgartu. Preživela sva marsikaj. Zame je on izjemen nogometaš. Odločitev o njegovi prihodnost mora sprejeti v sodelovanju s klubom. Drugi igralci se ne bi smeli vmešavati,'' je povedal Lahm.

Manchester naj bi za vezista plačal 21 milijonov evrov (15 milijonov funtov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.