Šport > Nogomet
26 ogledov

Scolari tudi uradno na klopi Brazilije

Scolari Jose Maria Marin Brazilija selektor novinarska konferenca EPA
Brazilska nogometna zveza (CBF) je danes tudi uradno potrdila, da je 64-letni Luiz Felipe Scolari selektor brazilske nogometne reprezentance. Scolari je na tem mestu zamenjal Mana Menezesa ...

Luiz Felipe Scolari je brazilsko izbrano vrsto popeljal do naslova svetovnega prvaka v Južni Koreji in na Japonskem leta 2002, nazadnje pa je vodil brazilski Palmeiras. V dolgi trenerski karieri je bil med drugim tudi selektor Portugalske in trener angleškega Chelseaja.

Brazilska nogometna zveza je odpustila selektorja Mana Menezesa zaradi slabih dosežkov in dejstva, da brazilska reprezentanca pod njegovim vodstvom ni izpolnila pričakovanj brazilske javnosti pred svetovnim prvenstvom na domačih tleh leta 2014.

Domači mediji so kot Menezesovo alternativo največkrat omenjali prav Scolarija, za ta odgovoren položaj pa so bili kandidati tudi brazilski trenerji Vanderlei Luxemburgo, Abel Braga in Muricy Ramalho ter nekdanji trener španskega velika iz Barcelone - Josep Guardiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.