Šport > Nogomet
23 ogledov

Scolari vpoklical Robinha in hotel zapustiti novinarje

Scolari Rio de Janeiro seznam igralcev Robinho EPA
Soigralec Valterja Birse pri AC Milanu, Robinho, se je ob odsotnosti Diega Coste, ki se je odločil za Španijo, po dveh letih vrnil na reprezentančni seznam Brazilije.

Selektor Luiz Felipe Scolari je na novinarski konferenci objavil seznam igralcev za novembrski tekmi Brazilije proti Hondurasu in Čilu, največje presenečenje pa je povratek Robinha, ki za reprezentanco ni igral že dve leti.

Nekdanji član Real Madrida in Manchester Cityja je za "canarinho" zabil 28 golov na 84 tekmah, njegov povratek pa je seveda omogočila odločitev Diega Coste, ki je s pismom Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) oznanil, da si želi igrati za Španijo.,

"Robinho si upa"

"Lahko je lažna devetica, številka sedem, enajst. Robinho je uporaben na več položajih in je kakovosten povsod od sredine igrišča naprej," je soigralca Valterja Birse iz AC Milana pohvalil Scolari.

"Upa si in želim si, da bi si upal tudi za reprezentanco. Pričakujem, da bomo videli tisto, kar že vemo, da ima, to pa sta tehnična kakovost in veselje. Pomembno je, da mu damo priložnost, da bomo videli, če ga lahko vključimo v moštveni duh, ki si ga želimo."

Ob primerjavi Deco-Costa izgubil živce

V ekipo gostiteljev prihajajočega svetovnega prvenstva sta se uvrstila tudi Chelseajev krilni nogometaš Willian in 19-letni branilec Paris Saint-Germaina, nekdanji član AS Rome Marquinhos. Toda vse se je vrtelo okrog odločitve Coste, Scolari pa kljub najboljšemu trudu ni uspel skriti jeze.

"Da sem bil jaz jezen zaradi njegove odločitve? Ne polagajte mi v usta besed, ki jih nisem izrekel. Že vidim, da ljudje pišejo nekaj, česar nikoli nisem izrekel. Rekel sem, da bom odpoklical igralca, to je moja funkcija. Če to rečem s smehom ali jezo, je to moja podoba, ampak potrebno je ocenjevati moje besede. Le odpoklical sem ga," je dejal vidno nataknjeni selektor, ki je pred leti v reprezentanco Portugalske pripeljal Brazilca Deca, ob primerjavi s Costo pa je povsem izgubil živce.

"Ne postavljajte neumnih vprašanj. To je totalno nepovezano, nima nobene zveze. Tukaj ti bom odgovoril čez štiri ali pet let. To je smešno," je dejal Scolari, ki je že vstal, da bi zapustil novinarsko konferenco, a se pomiril: "Odgovoril ti bom, če želiš. Še enkrat bi vpoklical Deca, ker ni nikoli igral za Brazilijo. Prav tako sem 'nacionaliziral' Pepeja, ki v nobenem trenutku, nikoli, ni bil vpoklican. Tu je velika razlika."

Seznam brazilske nogometne reprezentance:

- vratarji: Júlio César (Queens Park Rangers), Victor (Atlético Mineiro);

- branilci: Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Dante (Bayern München), David Luiz (Chelsea), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Daniel Alves (Barcelona), Maicon (AS Roma), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (Paris Saint-Germain);

- vezisti: Lucas Leiva (Liverpool), Hernanes (Lazio), Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), Paulinho (Tottenham Hotspur), Ramires (Chelsea), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea);

- napadalci: Neymar (Barcelona), Bernard (Šahtar Doneck), Hulk (Zenit Sankt-Peterburg), Robinho (AC Milan), Jô (Atlético Mineiro).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.