Šport > Nogomet
20 ogledov

Scolari vrgel rokavico: "Brazilija bo prvak"

Scolari Rio de Janeiro seznam igralcev Robinho EPA
Več kot pol leta pred začetkom svetovnega prvenstva je brazilski selektor Luiz Felipe Scolari vrgel rokavico največjim rivalom in napovedal, da je prepričan v končno slavje Brazilije.

Luiz Felipe Scolari je po prepričljivem slavju nad Hondurasom v Miamiju (5:0) zatrdil, da pred začetkom junijskega svetovnega prvenstva v domovini ne čuti pritiska po zmagi, saj je "stoodstotno prepričan", da bo prvak Brazilija.

Scolari je "canarinho" popeljal do zadnje zmage na mundialu, leta 2002 v Južni Koreji in na Japonskem, po povratku na klop pa letos poleti osvojil še pokal konfederacij. Pričakovanja so za prvo SP na domačih tleh po letu 1950 iz dneva v dan večja, a Scolari daje vtis, da ga to ne gane.

Stoodstotno prepričan v naslov

"Ni pritiska na Brazilijo. Brazilija ni pod pritiskom, da bi bila svetovni prvak. Brazilija bo prvak. Če ne bi mislil, da lahko zmagamo na svetovnem prvenstvu, potem ekipe ne bi vodil. Sedel bi doma. Če sem prišel sem, potem sem prišel zato, ker sem stoodstotno prepričan, da nam bo uspelo," je po zmagi v Miamiju dejal Scolari.

Brazilci so po vodilnem golu Bernarda napolnili mrežo nasprotnikov šele v drugem polčasu, ko so zadeli Dante, Maicon, Willian in Hulk, kljub izvrstnim 20 minutam pa Scolari ni želel poleteti.

"Od 17 prekrškov osem nad Neymarjem"

"Mislim, da 5:0 ne kaže realne slike tekme. Na normalni tekmi med dvema ekipama in z načinom, na katerega igramo mi, bi lahko bilo 2:0 ali 3:0, ampak izkoristili smo svoje priložnosti. Rezultat je bil dober," je še povedal Scolari, jezen zaradi številnih prekrškov nad Neymarjem:

"Honduras je storil 17 prekrškov, osem od teh je bilo nad Neymarjem. Na vsaki tekmi je on tisti igralec, ki utrpi največ prekrškov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.