Šport > Nogomet
10 ogledov

Scolariju nižja kazen

Portugalskemu selektorju Luizu Felipeju Scolariju je UEFA s štirih tekme prepove Žurnal24 main
Portugalski selektor Luiz Filipe Scolari bi moral zaradi škandala na kvalifikacijski tekmi med Portugalsko in Srbijo počivati štiri tekme. A se ga je UEFA usmilila in kazen znižala na tri tekme.

Evropska nogometna zveza je po pritožbi znižala kazen portugalskemu selektorju Luizu Felipeju Scolariju s štirih na tri tekme prepovedi vodenja reprezentance. UEFA je Scolariju dodelila kazen, ker je le-ta na tekmi med Srbijo in Portugalsko udaril igralca Srbije Ivico Dragutinovića.
Scolari svojih varovancev torej ne bo mogel voditi na kvalifikacijskih tekmah za Evropsko prvenstvo 2008 proti Azerbajdžanu, Kazahstanu in Armeniji. Po novem pa bo svojo reprezentanco lahko vodil že na tekmi s Finsko. Denarna kazen 20.000 švicarskih frankov pa ostaja ista.
Scolari je sicer prejel tromesečno prepoved opravljanja službe, s tem, da bi tretji mesec lahko prišel v veljavo šele, če bi se Brazilec še kdaj v naslednjih dveh letih „spozabil“.
Scolari bi se sicer lahko še nadaljno pritožil na Arbitražno sodišče za šport, vendar pri portugalski nogometni zvezi trdijo, da so zadovoljni z izidom četrkove razprave.

Vratarju Milana grozi kazen
UEFA bo uvedla preiskavo proti brazilskemu vratarju Nelsonu Didi, ki je na tekmi med AC Milanom in Celticom padel na igrišče kot pokošen. Ko so domači nogometaši Celtica še drugič povedli, je namreč eden od vročekrvnih domačih navijačev stekel na igrišče in gostujočega vratarja malo udaril po vratu. Dida se je še obrnil in malo stekel za njim, potem pa je padel na travo, obležal in igrišče zapustil šele na nosilih.
Njegov slab igralski vložek pa ni prepričal ne direktorja Celtica Briana Quinna ne italijanske javnosti. Na spletni strani Gazzette dello Sport je namreč od 60.000 glasov kar 83% zahtevalo kazen za brazilskega vratarja. Njegovo pretirano reakcijo je obsodil tudi Carlo Ancelotti, ki pa dodaja, da navijač sploh ne bi smel biti na igrišču. Veliko pove tudi izjava podpredsednika AC Milana, da se klub ne namerava pritožiti. Dida je na vprašanje o dogodku med zapuščanjem Škotske odvrnil le preprosto "Oprostite, ne govorim angleško“.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.