Šport > Nogomet
13 ogledov

Še 100 dni do prvega EP v Sloveniji

Na NZS pozivajo, da se v Stožice odpravite z javnim prevozom. (Foto: Boštjan Tac Žurnal24 main
Čez natančno sto dni bo odigrana uvodna tekma EP do 17 let, ki ga bo gostila Slovenija. Selektor Miloš Kostić bo naslednjo soboto na priprave v Turčijo odpeljal 22 igralcev.

Do prve tekme evropskega prvenstva (EP) nogometašev do 17 let, ki se bo letos odvijalo v Sloveniji, je še natančno sto dni. Uvodna tekma bo namreč 4. maja, kjer se bo Slovenija predstavila kot gostiteljica prvenstva.

Prvo evropsko prvenstvo v Sloveniji bodo gostili Ljubljana, Maribor, Domžale in Lendava, na njem pa bo nastopilo osem reprezentanc. Imena preostalih sedmih bodo znana konec marca, ko se bodo končali kvalifikacijski turnirji. V obeh centrih (Ljubljana in Maribor) bo odigranih šest tekem, najboljši ekipi iz vsake skupine pa se bosta uvrstili v polfinale.

Slovenska reprezentanca do 17 let se bo sicer naslednjo soboto odpravila v Turčijo, kjer bo opravila del priprav na prvenstvo, selektor Miloš Kostić pa je v klube poslal vabila za 22 igralcev. Med izbranci je kar osem nogometašev Maribora, drugi najbolj zastopan klub pa je Koper, ki ima štiri kandidate za reprezentanco.

Kostić bo priprave v Turčiji izkoristil za delo na podrobnostih: "Prišli smo do ravni, ko ne bomo več veliko spreminjali, temveč se bomo držali izhodišča, ki smo si ga zastavili v preteklih dveh letih. Do prvenstva bomo večinoma vadili podrobnosti v taktičnem smislu, saj želimo nekatere stvari v igri izpolniti do maksimuma, da bomo še boljši pri branjenju in učinkovitejši v napadu."

"Do prvenstva imamo še nekaj časa, saj smo v zadnjih dveh letih vložili veliko dela. Upam lahko le, da bodo vsi igralci zdravi, da bomo res lahko izbrali med najboljšimi. Kader, ki ga imamo, nam ne dovoljuje brezglavega preizkušanja. Zato upam in verjamem, da bom lahko računal na fante, na katere sem lahko računal do sedaj in da bomo dobro pripravljeni pričakali EP," je dejal slovenski selektor.

"Naša baza, iz katere bomo izbrali končnih 18 igralcev, šteje okoli 33 igralcev. Mesec pred prvenstvom moramo Evropski nogometni zvezi Uefi prijaviti 30 nogometašev in iz te baze bomo potem na koncu tudi izbrali. Če bi lahko v Turčijo odpeljal trideseterico, bi to z veseljem storil, vendar so seveda neke omejitve. Od triintrideseterice pa želim dobro preizkusiti čim več igralcev, zato pa so zdaj zraven nekateri, ki niso bili novembra, proti Albaniji bo spet kdo, ki ne gre v Turčijo in tako naprej. Vse s ciljem, da najdemo 18 igralcev, ki bodo na EP Sloveniji dali največ," je v pogovoru za NZS še dejal Kostić.

Seznam igralcev za priprave v Turčiji:

Vratarja: Zabret (Domžale), Golubovič (Interblock);
Branilci: Hvastija (Bravo), Heljezovič (Bravo), Zlatič (Koper), Dautovič (Maribor Branik), Vukliševič (Maribor Branik), Klemenčič (Triglav 2000), Paljušič (Zagreb, HRV);
Zvezni: Cafuta (Aluminij), Kavčič (Gorica), Črnigoj (Koper), Reja (Koper), Vujčič (Maribor Branik), Stojanovič (Maribor Branik), Dodlek (Maribor Branik), Hotič (Maribor Branik);
Napadalci: Rudonja (Dekani), Gajič (Interblock), Braišič (Koper), Šauperl (Maribor Branik), Zahovič (Maribor Branik).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.