Šport > Nogomet
126 ogledov

Še en premierligaš brez trenerja

Ronald Koeman EPA
Nekdanje veliko igralsko ime je moralo zapustiti klop angleškega prvoligaša.

Angleški nogometni prvoligaš Everton je po seriji slabih rezultatov na začetku sezone odpustil nizozemskega trenerja Ronalda Koemana. Klub iz Liverpoola se je za to odločil po nedeljskem prvenstvenem porazu Evertona z 2:5 proti Arsenalu. Kdo bo nasledil Koemana, Everton še ni sporočil.

Koeman je Everton v lanski sezoni popeljal do sedmega mesta, v poletnem prestopnem roku za nove igralce porabil 140 milijonov funtov, sezono pa je začel nadvse slabo. Everton je po porazu z 2:5 proti Arsenalu padel na 18. mesto oziroma na mesta, ki prinašajo izpad v drugo ligo.

Harry Kane Premier League Šport Povsem drugačen obraz Liverpoola

"Everton lahko potrdi, da je Ronald Koeman zapustil klub," je sporočil angleški premierligaš, ki se je zahvalil 54-letnemu Nizozemcu za delo v zadnjih 16 mesecih. Naslednik Koemana še ni znan, angleški mediji poročajo, da naj bi se na klop kluba iz Liverpoola po nekaj letih premora vrnil David Moyes, ki je trenutno brez dela.

Koeman je tretja trenerska žrtev v angleški premier ligi. Pred tem sta službo izgubila njegov rojak Franck de Boer pri Crystal Palaceu in Craig Shakespeare pri Leicester Cityju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.