Šport > Nogomet
26 ogledov

Še en Slovenec v Serie A

Miha Zajc Olimpija Ljubljana Krško Nikola Miljković/M24.si
Miha Zajc se bo pridružil slovenskim legionarjem, ki si kruh služijo na Apeninskem polotoku.

Pri Olimpiji so potrdili, da se slovenski reprezentant Miha Zajc seli v Italijo k tamkajšnjemu prvoligašu Empoliju. Klub iz Toskane je prav tako potrdil prestop 22-letnega vezista, ki je z Empolijem podpisal pogodbo do 30. junija 2021.

Dvaindvajsetletni Šempetrčan je tako danes postal novi član Empolija, ki je že lani poleti kazal veliko zanimanje za usluge slovenskega reprezentanta, tokrat pa sta kluba le dosegla dogovor o prestopu enega največjih slovenskih talentov na Apeninski polotok. Koliko so Ljubljančani dobili za Zajca, ni jasno, italijanski in slovenski mediji poročajo, da gre za prestop v višini od 1,5 do 2 milijona evrov.

"Po eni strani sem zadovoljen, saj Miha odhaja v klub, ki mu bo takoj ponudil priložnost za dokazovanje. Empoli je znan po tem, da skrbi za razvoj svojih nogometašev, ki jih kasneje proda v še večje in bolj ugledne klube. Ni skrivnost, da je vodstvo omenjenega italijanskega prvoligaša v preteklosti izvedlo nekaj večmilijonskih odmevnih prestopov, kar je zgolj potrditev tega, da smo v prvi vrsti želeli poskrbeti za Mihovo prihodnost, za katero ne dvomim, da bo bleščeča. S tem je vodstvo Olimpije izpolnilo obljubo do Mihe Zajca, da mu bo ob pravi priložnosti in predvsem v pravem trenutku omogočilo odhod v tujino, po drugi strani pa mi je zelo žal, saj se zavedamo, da smo z današnjim dnem izgubili odličnega nogometaša in človeka, ki je v vsakem trenutku prispeval pomemben delež k uspehom moštva," so bile po odhod Zajca uvodne misli predsednika Olimpije Milana Mandarića.

"To je na našo veliko žalost realnost nogometnega življenja v Sloveniji in drugih manjših državah, kjer se najbolj nadarjeni posamezniki razvijejo do določene ravni, nato pa se ob pravih ponudbah odpravijo v premožnejše sredine. Ob tem želim poudariti, da kljub Mihovemu odhodu ambicije kluba ostajajo nespremenjene, saj smo s prihodi odličnih okrepitev jasno dali vedeti vsakomur, da nas zanima le eno – ubranitev naslova državnega prvaka in obenem doseči čim več tudi v Evropi," je še dodal prvi mož ljubljanskega kluba.

"V prvi vrsti bi se želel zahvaliti NK Olimpija Ljubljana in še posebej njegovemu predsedniku Milanu Mandariću, ki je bil od prvega dne maksimalno korekten do mene in hkrati dovzeten do mojih ambicij. Ob tej priložnosti bi želel vnovič ponoviti, da nisem imel namena hiteti z odhodom v tujino, toda želja vodilnih ljudi v Empoliju, da se jim priključim takoj in obenem zavzamem pomemben položaj v začetni enajsterici moštva, je bila preprosto prevelika, izziv pa preveč mikaven, tako da smo se na koncu, in sicer na obojestransko zadovoljstvo, dogovorili za moj prestop. Olimpiji želim v bodoče vse najboljše in da se meseca maja veseli ubranitve naslova državnega prvaka. Prepričan sem, da bo mojim nekdanjim soigralcem to tudi uspelo," pa je povedal Zajc.

Empoli je trenutno 17. ekipa serie A.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.