Šport > Nogomet
139 ogledov

Še en zvezdnik na Japonsko

Jan Oblak Fernando Torres Epa
Nekdanji španski reprezentant Fernando Torres je podpisal pogodbo z japonskim prvoligaškim klubom Sagan Tosu.

Štiriintridesetletni Fernando Torres, še minulo sezono soigralec prvega slovenskega zvezdnika Jana Oblaka pri Atleticu Madridu, je potrdil, da bo kot prost igralec sprva podpisal pogodbo za 18 mesecev.

"Imel sem veliko ponudb, prišle so z vseh celin, a menim, da je bila ta najboljša," je dejal Torres na dogodku v Madridu, ki se ga je udeležil tudi predsednik omenjenega japonskega kluba, Yukihiro Igawa.

"Smo majhen klub, a si želimo zrasti. Prihod Torresa je prvi korak v to smer," je dejal Igawa. Sagan Tosu je ta čas po 15 krogih na predzadnjem, 17. mestu prvenstvene lestvice.

Torres, ki je igral tudi na Otoku za Liverpool in Chelsea, je podpisal pogodbo do konca te sezone in za naslednjo, z možnostjo podaljšanja še za leto dni.

Andres Iniesta Okrepitev Šport Barcelona našla naslednika Inieste

Na Japonskem tudi že Iniesta

Pred tem je novico, da bo kariero nadaljeval na Japonskem, objavil tudi dolgoletni španski reprezentant in zvezdnik Barcelone, Andres Iniesta. Ta je izbral trenutno šestouvrščeni Vissel Kobe.

Štiriintridesetletnik je sicer po izpadu Španije na mundialu v Rusiji končal reprezentančno pot. Za furijo je zbral 131 nastopov, 13 zadetkov (tudi zmagovitega v finalu SP 2010), ob naslovu svetovnega prvaka pa je z izbrano vrsto slavil zmagi še na dveh evropskih prvenstvih - 2008 in 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.