Šport > Nogomet
271 ogledov

Še en zvezdnik pod drobnogledom dacarjev

James Rodriguez Profimedias
Španski davčni organi zahtevajo več kot 11 milijonov evrov.

Španski davčni organi od kolumbijskega nogometaša Jamesa Rodrigueza terjajo 11,65 milijona evrov, saj naj bi se ta po poročanju španskega El Munda v času igranja za Real Madrid izognil plačilu 6,35 milijona evrov davkov. Rodriguez se je v Madrid preselil sredi leta 2014 in se registriral kot nerezident, kar je bila po oceni dacarjev napaka.

Kolumbijec, ki se je sicer lani preselil v münchenski Bayern, bi se moral po mnenju davčnih organov pred štirimi leti v Španiji registrirati kot rezident. Ker tega ni storil, zdaj od njega terjajo plačilo davkov za nazaj skupaj z obrestmi, kar nanese 11,65 milijona evrov.

Sedemindvajsetletnik, ki je bil najboljši strelec svetovnega prvenstva v Braziliji leta 2014, se je tako pridružil neslavni listi nogometnih zvezdnikov, ki so se znašli pod drobnogledom španskih oblasti. Med drugimi sta se v navzkrižju zakonom znašla tudi Argentinec Lionel Messi in Portugalec Cristiano Ronaldo, ki je pred kratkim Španijo zamenjal za Italijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.