Šport > Nogomet
2605 ogledov

Še kuharicam je prekipelo

rooney mourinho Epa Mourinho je na Old Traffordu poskrbel za strupeno vzdušje, meni Wayne Rooney.
Legendarni rdeči vrag ne dvomi, da je Manchester United z odpustom Joséja Mourinha sprejel pravo odločitev.

Portugalski strateg José Mourinho, ki je od podpisu pogodbe javno izrazil željo, da bi na klopi Manchester Uniteda ostal naslednjih 15 let, se je od Old Trafforda moral posloviti po vsega dveh letih in pol.

Mourinha je odnesel katastrofalen uvod v ligaško sezono, po katerem se angleški velikan nahaja šele na šestem mestu prvenstvene lestvice in kar osem točk od neposredne uvrstitve v ligo prvakov.

V sklepnem delu Portugalčevega službovanja se je na Old Traffordu razleglo neprijetno vzdušje, zato je bilo njegovo slovo neizbežno. Tako meni dolgoletni rdeči vrag in rekorder po številu zadetkov v majici Manchester Uniteda Wayne Rooney. Stvari so šle tako daleč, da so se proti nekdanjemu trenerju obrnili vsi, od igralcev pa do članov strokovnega štaba kot tudi drugih zaposlenih v klubu.

Angleški napadalec, ki je junija podpisal triletno pogodbo z ameriško ekipo D.C. United, je prav tako izrekel podporo začasnemu trenerju rdečih vragov Oleju Gunnarju Solskjaerki.

"Nekaj se je moralo spremeniti in mislim, da so se prav odločili. Ole je za zdaj dobil pogodbo do konca sezone in videli bomo, kako uspešen bo, medtem ko bodo iskali novega trenerja. Upam, da bodo tokrat našli pravega," je povedal Rooney in dodal, da je bila rezultatska kriza posledica slabe komunikacije, za katero je bil v največji meri odgovoren prav nekdanji trener.

"Komunikacija ni takšna, kot bi lahko bila. Kadar nekega igralca ne uvrstiš v ekipo, se mu po glavi podijo razne reči in trener bi mu lahko pojasnil, zakaj se je tako odločil. Tega ni bilo. To je nekaj najtežjega za igralca, ker ne ve, zakaj ne igra. Njegova največja težava je bila komunikacija."

Wayne Rooney

"Ni šlo samo za igralce, ampak tudi člane trenerskega štaba, kuharice, ekonome. Nihče ni užival. Ole je pravi naslov, da to popravi. Vem, da so igralci zadovoljni."

Solskjaer je v samo nekaj dneh popravil razpoloženje, ki je klubu prevladovalo v zadnjih mesecih Mourinhove vladavine. Za začetek je v prvo postavo moštva vrnil pregrešno dragega Paula Pogbaja, ki z nekdanjim trenerjem nikakor ni našel skupnega jezika.

Odzvali so se tudi igralci in ga že na prvi ligaški tekmi nagradili z visoko zmago, ko so na gostovanju pri Cardiff Cityju slavili s kar 5:1. Prvič po več kot petih letih se je zgodilo, da so rdeči vragi na eni ligaški tekmi dosegli pet zadetkov. To je nazadnje uspelo legendarnemu Siru Alexu Fergusonu, ki se je poslovil leta 2013 z remijem proti West Bromwichu (5:5).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.