Šport > Nogomet
19 ogledov

Še naprej zaupajo Raniloviču

Darko Milanič (levo) in Zlatko Zahovič sta prepričana, da bo pomlad zelo uspešna Saša Despot
Nogometaši Maribora bodo v četrtek v sklopu evropske lige gostovali v Pragi. Po prvem srečanju zaostajajo za dva gola, a ne mečejo puške v koruzo.

Mariborska Evropa se počasi končuje. V praški čudež verjamejo le redki. Kljub temu pa bodo – bržkone zadnjič – v vijoličastem taboru pozornost namenili evropskim tekmovanjem. V četrtek slovenski prvaki gostujejo pri praški Sparti.

 
 

Po tisti magični noči v Zürichu smo dobili občutek, da lahko ekipa naredi kaj velikega, potem pa pristali na realnih tleh.

Zlatko Zahovič

 
Na zadnjih srečanjih je mnoge s posredovanji razočaral vratar Marko Ranilovič. Kljub temu mu trener Darko Milanič zaupa še naprej. "Vratarske dileme ni. Ranilovič je doslej branil zelo dobro. Tudi proti Kopru je v prvem delu odlično ubranil po prostem strelu," pravi trener prvakov, ki se spogleduje s tem, da bi kaznovanega Armina Bačinoviča nadomestil s spremembo formacije. Tudi brez novopečenega reprezentanta Maribor v češko glavno mesto ne odhaja brez ambicij. "Med ogledom njihove ligaške tekme in po prikazanem v Ljudskem vrtu smo dobili občutek, da so ranljivi in puščajo veliko prostora. To se je tudi pokazalo na prvi tekmi, ko bi lahko katerega od naših napadov izkoristili. Priložnosti bomo zagotovo imeli tudi v Pragi. Pričakujemo previdnejše gostitelje, podobno kot v drugem polčasu dvoboja v Mariboru. Pomembna pa je naša miselnost. Tja odhajamo z namenom, da obrnemo rezultat," pravi Milanič in si želi zgodnjega zadetka, ki bi zmedel tudi izkušene gostitelje.

Kljub porastu kritik igre ekipe v zadnjem času pa športni direktor Zlatko Zahovič poudarja, da zaupa v trenutno zasedbo Maribora. "Prvi cilj je bil začeti sezono z lovoriko, to smo dosegli z zmago v superpokalu. Želeli smo izločiti Wit in priti do šestih evropskih tekem, kar nam je prav tako uspelo. Po tisti magični noči v Zürichu smo dobili občutek, da lahko ekipa naredi kaj velikega, potem pa pristali na realnih tleh. Naša ekipa je mlada, ni vajena igrati v ritmu sreda-nedelja. Fantom ni lahko, želijo si uspehov na vsaki tekmi, trudijo se po najboljših močeh. Tisti, ki so nas prehitro odpisali, se motijo," je prepričan prvi vijoličasti kadrovnik.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.