Šport > Nogomet
35 ogledov

''Še nikoli me ni bilo tako sram''

elena pavel Youtube
V Španiji odmeva seksistični škandal, ki se je zgodil na tekmi najmočnejše ženske lige med ekipama Sporting Huelva in Santa Teresa.

Elena Pavel, branilka Sporting Huelve, je po tekmi razkrila, da jo je španski sodnik Santiago Quijada Alcon med obračunom vabil na zmenek.

''Hej, rjavolaska, greva danes popoldne na kavo,'' je neprimerne besede delilca pravice citirala nogometašica, ki je o nespodobnem povabilu spregovorila po tekmi v videointervjuju.

''Ne verjamem več v nogomet, ne verjamem v pošteno igro. Počutim se nemočno, ponižano. Odkar igram nogomet, me še nikoli ni bilo tako sram,'' je povedala Pavelova, ki je sodnikovo povabilo zavrnila. ''Raje ostani pri svoji piščalki,'' mu je zabrusila.

Delilec pravice krivdo zavrača, dogodek pa že preiskuje zveza sodnikov, ki bi na podlagi pritožbe lahko sprožila uradni postopek.

Pavelova je sicer zatrdila, da ne načrtuje nadaljnjih ukrepov, delno tudi zato, ker nima nobene priče. Njena ekipa je na koncu morala priznati premoč Santa Teresi (2:3), potem ko je sodnik izključil kar dve soigralki njegove nesojene simpatije.

Nedavno je avstralski zvezdnik kriketa Chris Gayle moral plačati 10.000 avstralskih dolarjev denarne kazni, ker je med TV intervjujem novinarko povabil na zmenek in dodal: ''Ne zardevaj, punči.''

Komentarjev 4
  • Vesoljec 02:02 22.januar 2016.

    Nogometni sodnik je poklic. Profesionalni nogometaš je poklic. Oba sta odrasli osebi. Čemu naj bi bilo potlej povabilo neprimernoi? A če bi šlo za prodajalca navijaških rekvizitov ob igrišču, bi bilo pa kaj dugače?

  • primoz.g 22:28 21.januar 2016.

    Mah to je glupo, a zdej bo vsaka ki ji rečeš, če gre na večerjo s tabo, kar je od nekdaj veljalo za gentelmensko potezom vložila tožbo al kaj ?mah dej babe znešane, če bi pa to naredu ...prikaži več en igralec ali bogataš pa nit trznla nebi.

  • markus 20:51 21.januar 2016.

    A ženska mora potem kar vsako vabilo na zmenek sprejeti, četudi ji moški npr. ni všeč, ali pa če v takem primeru, kot je ta, vabilo na zmenek niti ni profesionalno dejanje glede na relacijo odnosa, ki bi ga naj ...prikaži več imela sodnik in športnica? Sem moški, pa me je sram takih izjav.