Šport > Nogomet
20 ogledov

Še osebno opravičilo Eto'ja Cesarju

"Čelna" Eto'ja. (Foto: calciomercato.com) Žurnal24 main
Potem ko se je Samuel Eto'o med tednom za udarec z glavo v prsi našega Boštjana Cesarja opravičil soigralcem in navijačem, se je zdaj tudi osebno opravičil slovenskemu reprezentantu.
Opravičil se je meni in moji družini. Takšna gesta je znak velikega šampiona. Seveda sem mu vse oprostil, saj je do prekrška prišlo v žaru borbe. To so stvari, ki se dogajajo.
Boštjan Cesar

Kamerunski napadalec Samuel Eto'o se je tudi osebno opravičil slovenskemu reprezentantu Boštjanu Cesarju za nešporten prekršek, ki ga je prejšnji teden storil nad njim in zaradi katerega je dobil kazen treh tekem prepovedi igranja. "Eto'o me je poklical in se opravičil za dejanje," je povedal Boštjan Cesar po poročanju Gazzette dello Sport. "Opravičil se je meni in moji družini. Takšna gesta je znak velikega šampiona. Seveda sem mu vse oprostil, saj je do prekrška prišlo v žaru borbe. To so stvari, ki se dogajajo," je še dodal Cesar.

Eto'o je na tekmi prejšnjega kola italijanskega prvenstva med Chievom in Interjem z glavo udaril Cesarja v prsni koš, podobno kot je to pred leti storil Zinedine Zidane italijanskemu igralcu Marcu Matterazziju. Sodnik dogodka ni videl, tako da je Eto'o tekmo odigral do konca, v torek pa ga je po ogledu video posnetka kaznoval disciplinski sodnik. Eto'o se je v sredo opravičil soigralcem, navijačem in vsem, ki jih je prizadel s to potezo, slovenskega reprezentanta pa je nato poklical še po telefonu.

Materazzi: "Eto'o in Zidane nista enaka"
Ravno Materazzi je pred osebnim opravičilom Eto'ja komentiral nešportno potezo svojega soigralca pri aktulanih evropskih prvakih. Čeprav mnogi menijo, da sta udarca Kamerunca in Zidana v finalu SP 2006 sila podobna, Italijani ne meni enako. "Samuel Eto'o in Zinedine Zidane nista enaka. Vidim, da vsi govorijo o reprizi, a udarca je potrebno razlikovati, ker se je Eto'o opravičil, Zidane pa ne,“ je dejal soigralec Kamerunca pri aktualnih evropskih prvakih. "Iskreno bi se rad opravičil vsem, ki so bili v nedeljo šokirani in presenečeni nad mojim vedenjem v Veroni. Rad bi se opravičil vsem akterjem na tekmi," je v opravičilu zapisal eden najboljših napadalcev na svetu.

Vest ima čisto
Od velikega incidenta, s katerim je sicer veliko kariero Zidane končal na precej klavern način, je minilo že štiri leta. Zdi se, da je Italijan na vse skupaj že pozabil. "Jaz sem Zidanu dal roko že pred časom in moja vest je povsem čista. Njegova verjetno ni,“ je še dejal Marco Materazzi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.