Šport > Nogomet
47 ogledov

Še pred tekmo priprli 98 navijačev

Navijači CSKA Sofije EPA
Veliki mestni derbi bolgarskega nogometa med CSKA-jem in Levskim so še pred tekmo zaznamovali navijaški izgredi.

Iz bolgarskega notranjega ministrstva so sporočili, da je policija pred današnjim nogometnim dvobojem CSKA - Levski priprla kar 98 privržencev obeh moštev iz Sofije. Ti so se spopadli v različnih delih bolgarske prestolnice, pri preprečevanju neredov pa je bil ranjen tudi policaj.

Levski in CSKA sta najbolj priljubljena bolgarska kluba, njuni dvoboji pa vselej sodijo v kategorijo visokega varnostnega tveganja. Tako je bilo tudi pred današnjim obračunom, ko so varuhi reda in miru odvzeli prostost kar 98 privržencem obeh sofijskih nogometnih moštev, ki so bili oboroženi z noži in palicami.

Na njuni zadnji medsebojni tekmi pred tednom dni je policija pred in med tekmo odvzela prostost 46 nogometnim huliganom. Ta tekma se je končala z zmago CSKA z 1:0, glavni sodnik pa je na tem dvoboju pokazal kar šest rdečih kartonov, po tri na vsaki strani.

CSKA je trenutno na tretjem mestu v bolgarskem prvenstvu, za vodilnima Litexom in Ludogorcem zaostaja za sedem točk, medtem ko je Levski po nepopolnem 27. krogu na sedmem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.