Šport > Nogomet
186 ogledov

Še pri enem slovenskem prvoligašu odkrili okužbo

NK Aluminij Profimedia
Nov zaplet pred začetkom sezone.

Pri Aluminiju iz Kidričevega so na testiranjih odkrili pozitivni primer nogometaša na novi koronavirus, so sporočili iz kluba. V naslednjih dneh bodo nogometaši v samoizolaciji, Nogometna zveza Slovenije (NZS) pa do ponedeljka ne bo sprejela odločitve o usodi prve tekme državnega prvenstva med Mariborom in Aluminijem, ki bo 12. avgusta.

"Vodstvo kluba je vse aktivnosti članskega moštva preventivno odpovedalo do nadaljnjega, igralci pa morajo naslednje dneve preživeti v samoizolaciji, medtem pa so stiki z zunanjim svetom povsem prepovedani," so sporočili iz Kidričevega.

O nadaljnjih korakih, povezanih s pozitivnim primerom okužbe v klubu bodo javnost pravočasno obveščali tudi v prihodnje, so še zapisali pri klubu, ki je v lanski sezoni Prve lige Telekom Slovenije osvojil peto mesto.

Nogometna zveza Slovenije je ob pozitivnem testu v izjavi za javnost zapisala, da "nogometaš Aluminija v zadnjih dneh sicer ni bil v stiku z moštvom, saj je zaradi procesa elektive preventivno ostal doma".

NZS je v petek sporočila, da bodo vsi prvoligaši morali v ponedeljek opraviti teste na novi koronavirus, izolirani nogometaši Aluminija pa bodo prav tako testirani v ponedeljek.

domžale Posledice okužbe Šport Domžalčani v karanteni, tekma z Bravom prestavljena

NZS je kljub pozitivnemu primeru optimistična, da so v Kidričevem primer okužbe odkrili dovolj hitro in da se bodo nogometne aktivnosti v klubu kmalu nadaljevale. Delegiranje prvega kroga zato do rezultatov ponedeljkovih testov ostaja nespremenjeno.

Pozitiven test enega izmed nogometašev je pred tednom dni sicer v karanteno poslal tudi člane NK Domžale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.