Šport > Nogomet
7 ogledov

Še sedmič: Messija čaka novo podaljšanje

Messi Barcelona nova pogodba podpis pogodbe Camp Nou EPA
Španski dnevnik AS poroča o dogovoru med Lionelom Messijem in Barcelono o že sedmem podaljšanju pogodbe s klubom.

Predsednik Sandro Rosell je po poročanju dnevnika AS z odvetniki Lionela Messija dosegel dogovor o skorajšnjem novem podaljšanju pogodbe z Barcelono. Argentinski zvezdnik naj bi s klubom še sedmič (po letu 2005) podaljšal zvestobo po povratku iz domovine, kjer si je uspešno zacelil poškodbo stegenske mišice.

"Dogovor so dosegli na srečanjih med odvetniki nogometaša in odgovornimi v klubu, s Sandrom Rosellom na čelu," poroča AS. "Po nekaj napetih dneh zaradi izmenjave izjav z odgovornimi v klubu (kar je njegov oče takoj ustavil), bo igralec preživel mirne božične praznike v Rosariu, preden bo opravil z zadnjo etapo zdravljenja."

Najboljši mora biti najbolje plačan

Messi se je, čeprav je že nekaj časa daleč od oči evropskih medijev, pojavil na naslovnicah zaradi ostrih izjav, ki jih je namenil direktorju kluba Javierju Fausu. Slednji se je javno vprašal, zakaj mora klub svojemu najboljšemu posamezniku "vsakih šest mesecev" izboljšati pogodbo, na Rosellovo pobudo pa se bo to kljub nesoglasjem zgodilo.

"Messi mora biti najbolje plačani nogometaš na svetu, ker je najboljši nogometaš na svetu," je pred dnevi izjavil predsednik Rosell, ki je z Argentincem zadnje podaljšanje podpisal februarja. V pisarnah Barcelone je v zadnjih dneh še kako živahno, saj je v nedeljo tam pogodbo podaljšal tudi eden kapetanov moštva Andrés Iniesta.

Sestavljanje pogodbe takoj po počitnicah

"Rosell je bil v skrbeh zaradi zadnjih dogodkov, predsednik pa je, takoj ko je prejšnji teden izvedel za izjavo igralca ('Gospod Faus nima pojma o nogometu!'), kontaktiral igralčev najbližji krog," podrobnosti razkriva AS.

"Po pogovoru so se dogovorili za srečanje v katalonski prestolnici takoj po vrnitvi s počitnic, da bi sestavili dogovorjeno. Messi ima pogodbo do leta 2018 in odkupno klavzulo 250 milijonov evrov."

Na poslovilni tekmi Milita zgolj statist

Messi se bo udeležil četrtkove poslovilne tekme nekdanjega klubskega soigralca in rojaka Gabriela Milita, kjer bo v družbi 41 nogometašev s celega sveta zgolj izvedel začetni udarec. Milito, nekdanji branilec Independienteja, Zaragoze in Barcelone, je Messijevo udeležbo potrdil na predstavitvi svoje avtobiografije, kjer je dejal, da je njegov dobri prijatelj svojo udeležbo javil "med prvimi".

Messi je v domovini od 1. decembra, ko je v Buenos Aires prispel na zdravljenje poškodovane stegenske mišice. Na "argentinsko obarvani" poslovilni tekmi Milita bodo sodelovali tudi njegov brat Diego Milito, Javier Mascherano, Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Diego Forlán, Andrés D´Alessandro, Maxi Rodríguez in Gabriel Heinze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.