Šport > Nogomet
28 ogledov

Še ta sezona, potem pa "ciao!", Del Piero

Alessandro Del Piero gol zadetek slavje veselje proslava proslavljanje enajstmet EPA
Predsednik Juventusa Andrea Agnelli je na torkovem srečanju delničarjev belo-črnih razkril, da je letošnja sezona zadnja v karieri legendarnega nogometaša Alessandra Del Piera. 36-letni Italijan je član kluba že od svojega 18. leta, od leta 1993 naprej pa je zabil rekordnih 205 golov na 495 tekmah Serie A. To bo njegova zadnja sezona v belo-črnem. Namenimo mu en velik aplavz," je delničarjem povedal Agnelli. In vsi so zaploskali.

"Edina povezava med različnimi domovanji Juveta je bil naš kapetan Alessandro Del Piero. Z nami si je želel ostati še eno leto, ki bo njegovo zadnje v belo-črnem," je na torkovem srečanju delničarjev Juventusa povedal predsednik kluba Andrea Agnelli. Legenda kluba Alessandro Del Piero je vodilnim pri stari dami celo ponudil, da bi zadnjo sezono odigral zastonj, saj si je na vsak način želel igrati na novi Juventus Areni, maja pa je vseeno podpisal enoletno pogodbo.

Del Piero je pri Juventusu osvojil pet scudettov in osvojil Ligo prvakov leta 1996, deset let kasneje pa je z reprezentanco Italije postal svetovni prvak. Pod Antoniom Contejem v svoji očitno zadnji sezoni igra povsem obrobno vlogo, a ohranja svoj mitski status med navijači.

Agnelli se je dotaknil še veliko manj prijetnega poglavja. Juventus je namreč vknjižil največje izgube v zgodovini (95,4 milijona evrov za sezono 2010/11). "To je nevzdržno – najhuje v zgodovini kluba, ampak nujno, da Juventus ohranimo konkurenčnega. Novi stadion predstavlja prelom s preteklostjo. Smo prvi klub v Italiji, ki se je lotil takega projekta in ohranil korak z našimi evropskimi tekmeci," je še pristavil Agnelli.

Izbor najboljših Del Pierovih golov (med prvimi 200):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.