Šport > Nogomet
8691 ogledov

Se vam ta dva dresa zdita preveč podobna?

NK Maribor NK Ankaran Ljudski vrt V soboto sta v Ljudskem vrtu igrali dve ekipi v mariborskih dresih.
V taboru primorskega nogometnega prvoligaša so opozorili na bizaren zaplet.

V soboto sta se v Ljudskem vrtu v okviru 13. kola Prve lige TS pomerila Maribor in Ankaran-Hrvatini. Štajerci so srečanje pričakovano dobili (1:0) in malce popravili vzdušje v slačilnici po visokem porazu proti Liverpoolu.

Primorci so ostali na dnu lestvice, mnogi pa so se konec tedna spraševali, zakaj so pod Kalvarijo igrali v rezervnih dresih Maribora (bela kombinacija).

NK Maribor Prva Liga Šport Maribor posodil drese gostom v Ljudskem vrtu

V dneh po tekmi so se Ankarančani, ki sicer ponavadi igrajo v oranžni barvi kombinaciji, odzvali na vprašanja, ki so jih bili deležni.

"Mnogi nas sprašujejo, zakaj smo v Ljudskem vrtu igrali v dresih Maribora - ker naj bi bili naši oranžni dresi preveč podobni mariborskim. Prilagamo fotografijo, pa naj vsak sam presodi ..." so zapisali na Facebook računu novincev med slovensko elito.

Sodnik ima pred tekmo pravico pravico zahtevati spremembo dresov gostujoče ekipe, če je njihova barvna kombinacija preveč podobna domači in bi to lahko motilo sojenje in gledalce. Veliko ekip ima tako s seboj na gostovanjih po dva kompleta dresov, hlačk in nogavic. 

Toda v obrambo Ankarančanov lahko rečemo, da gotovo nihče ni pričakoval, da bo glavni sodik Vojko Goričan iz Loč pri Poljanah ocenil, da so oranžni ankaranski dresi preveč podobni opravi aktualnih državnih prvakov.

Komentarjev 4
  • Tone Mihelčič 11:43 26.oktober 2017.

    Ta sodnik sploh nebi smel soditi saj je ali SLEP ali pa barvno slep ..ha ha

  • Vesna Dolšak 00:42 26.oktober 2017.

    Tale sodnik je slep ali?

  • Avatar olor
    olor 13:42 25.oktober 2017.

    svašta picka rodi ...