Šport > Nogomet
7 ogledov

Seedorf iz Milana v Brazilijo

Clarence Seedorf gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Reuters
Eden najboljših evropskih vezistov v zadnjih letih Clarence Seedorf bo po koncu zgodbe z Milanom svojo kariero nadaljeval pri brazilskem Botafogu. Frederic Kanoute se seli na Kitajsko. Salomun Kalou in Jose Bosingwa zapuščata Chelsea.

Nekdanji nizozemski nogometni reprezentant Clarence Seedorf bo kariero nadaljeval pri brazilskem prvoligašu Botafogu iz Rio de Janeira. Kot so sporočili iz kluba, je 36-letni zvezdnik podpisal pogodbo do leta 2014.

"Seedorf ne prihaja k nam le na obisk! On pri nas išče nove izzive," je ob tem dejal predsednik Botafoga, Mauricio Assuncao. Seedorfova žena sicer prihaja iz Brazilije.

Nizozemec je zadnjih deset let nosil rdeče-črni dres italijanskega Milana. Seedorf je edini nogometaš na svetu, ki je s tremi različnimi klubi - Ajax Amsterdam, Real Madrid in Milan - štirikrat (1995, 1998, 2003, 2007) osvojil najprestižnejše klubsko tekmovanje, Ligo prvakov.

Kanoute na Kitajsko

Malijski napadalec Frederic Kanoute je še eden v nizu znanih nogometašev, ki bodo proti koncu športne poti izzive iskali na Kitajskem. Nekdanji najboljši afriški nogometaš (2007) je namreč novi član pekinškega kluba Guoan, ta čas četrtouvrščene ekipe kitajskega prvenstva. Podrobnosti sodelovanja za zdaj niso znane, a Kanoutejev zdaj že nekdanji klub Sevilla je sporočil, da je 34-letni Malijec s kitajskim klubom podpisal dveletno pogodbo.

Kalou in Bosingwa zapuščata Chelsea

Tako kot je bilo pričakovati, Salomon Kalou in Jose Bosingwa zapuščata angleški nogometni klub Cheslea. Iz tabora zmagovalcev Lige prvakov so namreč sporočili, da z omenjenima igralcema ne bodo podaljšali pogodb. Kalou je bil na Stamford Bridgeu vse od leta 2006. Napadalec Slonokoščene obale je pod vodstvom Roberta di Mattea postal eden ključnih nogometašev modrih in je bil tudi na finalu Lige prvakov maja v Münchnu proti Bayernu član začetne enajsterice. Tudi za Bosingwo v vrstah Chesleaja ni več prostora. Portugalec se je londonskemu klubu pridružil poleti leta 2008 iz Porta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.