Šport > Nogomet
17 ogledov

Seedorf odhaja: "Zapuščam družino"

Seedorf Alves Busquets AC Milan Barcelona Liga prvakov četrtfinale prva tekma Sa EPA
Na dan, ko je AC Milan med svoje vrste zvabil branilca Chieva Francesca Acerbija in vezista Genoe Kevina Constanta, so iz vrst rdeče-črnih sporočili, da jih po desetih letih zapušča legendarni nizozemski vezist Clarence Seedorf.

"Zahvaljujem se vsem, resnično vsem. Kakšne emocije," je dejal neuničljivi Clarence Seedorf, potem ko se je v četrtek končala desetletna italijanska epizoda nekdanjega člana Ajaxa in Real Madrida. Seedorf je še en v množici izkušenih nogometašev, med katerimi so Gennaro Gattuso, Alessandro Nesta, Filippo Inzaghi, Gianluca Zambrotta in Mark van Bommel, ki so po neuspešni obrambi naslova italijanskega prvaka zapustili rossonere.

"Kmalu vam bom izdal načrte za prihodnost. Vzel si bom čas. Imam veliko ponudb. Zapuščam družino," je na novinarski konferenci še dejal Seedorf, ki bo svojo številko deset predal švedskemu napadalcu Zlatanu Ibrahimoviću. Nizozemec je bil član Milana pri obeh zadnjih naslovih v Ligi prvakov (2003 in 2007), mediji pa ga povezujejo z odhodom k brazilskemu Botafogu.

Poleg prihodov Francesca Acerbija in Kevina Constanta je ekipa trenerja Massimiliana Allegrija že podpisala pogodbi z reprezentantom Riccardom Montolivom, ki v poletnem prestopnem roku prihaja iz Fiorentine, in Nancyjevim nogometašem Bakayejom Traoréjem. Ker klub zapušča še en vezist, Francoz Mathieu Flamini, bo verjetno prišel še kdo.

Iz kluba so še sporočili, da bo ganski vezist Sulley Muntari po operaciji križnih vezi odsoten nekje med petimi in šestimi meseci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.