Šport > Nogomet
16 ogledov

Seedorf za nasvet poklical Ancelottija

clarence seedorf mario balotelli EPA
Trener AC Milana Clarence Seedorf je pred obračunom z Atlético Madridom za nasvet poklical stratega Reala Carla Ancelottija.


Nocoj se bosta na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov pomerila AC Milan in Atlético Madrid. Trener italijanskega prvoligaša Clarence Seedorf se je za nasvet obrnil na Carla Ancelottija, ki je svojemu nekdanjemu varovancu takoj priskočil na pomoč.

''Seedorf je moj partner in prijatelj. Neizbežno je bilo, da bo zaprosil za nasvet,'' je razkril Ancelotti, ki je nekdanjega nizozemskega reprezentanta treniral v času vodenja milanske ekipe. ''Dobre zamisli ima. Atlético odraža svojega trenerja. Simeoneja se spominjam kot igralca. Taktično zelo pameten in vedno je dal vse od tebe. Njegova ekipa je takšna kot on: močna, trdna in z mentaliteto borca. Milan mora biti najbolj pozoren na protinapade in prekinitve,'' je recept za zmago proti Atléticu razkril Ancelotti.

Seedorf nedvomno še vedno pomni zadetek, ki ga je leta 1997 Atléticu zabil na Santiago Bernabéuu. Mojstrovino trenerja AC Milana si lahko ogledate spodaj.

Guardiola hvali Arsenal

V Londonu se bosta na stadionu Emirates pomerila domači Arsenal in Bayern München s Pepom Guardiolo na čelu, ki na domačem igrišču topničarjev ni pretirano uspešen.


''Proti Arsenalu tukaj igram tretjič in še nikoli nisem zmagal. Naučil sem se, da Arsenal ne moreš dominirati 90 minut. To je nemogoče. Lahko pa igraš dobro, dominiraš 30 minut, 75 minut, a polnih 90 ne. Vedno se pojavijo težave. Potrudili se bomo po svojih najboljših močeh. O povratni tekmi ne razmišljamo, saj smo osredotočeni na nocojšnjo. Upam, da nam bo šlo dobro,'' je povedal nekdanji trener Barcelone in dodal: ''To bo dober test, da vidimo, kje smo v Evropi.''

Guardiola ni želel razpravljati o primerjavi med Bayernom in Barço. ''Ne morem primerjati s svojo preteklostjo v Barceloni,'' je dejal Španec in še naprej s presežniki zasipaval londonski klub. ''Arsenal tekmuje z velikanskimi ekipami in zame je še vedno dober klub. Pomerili se bomo z eno od najboljših ekip v Evropi,'' je prepričan Guardiola.

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme:

Ob 20.45:
AC Milan – Atlético Madrid
Arsenal – Bayern München

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.