Šport > Nogomet
26 ogledov

Šejk grozi Barçi: "Plačajte Silvo, mi pa Messija!"

Al-Khelaifi Khelaifi Paris Saint-Germain PSG predstavitev prestop EPA
Predsednik Paris Saint-Germaina Naser Al-Khelaifi je šel v zbadanju Barcelone še korak dlje, potem ko je Kataloncem zagrozil, da bo plačal odkupno klavzulo Lionela Messija.

Bogati šejk Naser Al-Khelaifi, predsednik Paris Saint-Germaina, je ob neutrudnem dvorjenju Barcelone, ki si na vse pretege želi dobiti kapetana in branilca francoskih prvakov Thiaga Silvo, Kataloncem že večkrat ponovil, da izvrstni Brazilec ni naprodaj.

Nazadnje je katarski mogotec celo dejal, da se bo morda PSG začel zanimati za kakšnega izmed nogometašev Blaugrane, v izjavi za spletno stran ActuSports.fr pa je šel še dlje in španske šampione zbodel tam, kjer najbolj boli − z morebitnim odhodom njihove prve zvezde Lionela Messija.

Zavrnil zvišanje klavzule

"Če Barça plača odkupno klavzulo Thiaga Silve, bom jaz plačal Messijevo!" je 250-milijonsko "bombo" spustil Al-Khelaifi. Toliko je namreč znašala odkupna klavzula Argentinca ob zadnjem podaljšanju pogodbe, ko naj bi po poročanju dnevnika MARCA februarja celo zavrnil zvišanje omenjene klavzule.

Za šejka tudi 250 milijonov evrov seveda ni (pre)velik zalogaj, na ta način pa želi tudi ustaviti ponavljajoče nalete Barcelone, ki noče sprejeti, da njihov izbranec Silva ni naprodaj. Messi si je z ohranitvijo klavzule pri 250 milijonih očitno želel pustiti nekaj manevrskega prostora, ker za klub, ki bi si ga resnično želel, tudi to verjetno ne bi bila previsoka ovira.

Marquinhos kot menjava ali udarec?

Ob vsem tem naj bi se PSG z AS Romo že dogovoril za prihod mladega branilca Marquinhosa, ki ga bodo (slučajno?) izmaknili ravno Barceloni in zanj plačali 32 milijonov evrov.

V Kataloniji medtem upajo, da je prihod novega Brazilca v Pariz znak, da bodo Katarci le popustili in uslišali željo kapetana Thiaga Silve po odhodu na Camp Nou.

Komentarjev 1
  • Šemefuky 19:34 18.julij 2013.

    Dokler koupujejo ti arabi igralce je OK, ko bodo začeli kupovati vojake bo pa pizdarija, takrat bo tudi v ZDA zajebano.