Šport > Nogomet
56 ogledov

Seksi Pep z Bayernom izgubil prvič po letu 2012

Oktoberfest München Guardiola Christina zaročenka žena dekle EPA
Nemška izdaja ženske revije Elle je na lestvici najbolj seksi moških na visoko tretje mesto uvrstila trenerja Bayerna Josepa Guardiolo. "Seksi Pep" nato izgubil v Augsburgu.

Josep Guardiola je po zagotovljenem prvem naslovu nemškega prvaka dobil novo priznanje – tokrat s strani nežnejšega spola, ki je vedno dobro oblečenemu Kataloncu prek nemške izdaje revije Elle podelil naslov tretjega najbolj seksi moškega leta.

"Ima 'klaso', eleganco in veliko karizme. Zmaga tudi v prvenstvu stila," so obrazložili pri Ellu. Guardiolo sta premagala le avstralski igralec Chris Hemsworth, zvezda filmov Thor in Rush, in še en igralec – Nemec Elyas M'Barek.

Boljši od DiCapria, slabši od Augsburga

Za nekdanjim nogometašem in trenerjem Barcelone so zaostali tudi "stalni osumljenci" Ryan Gosling, Leonardo DiCaprio in Michael Fassbender. Novice se trener Bayerna kljub vsemu ni mogel preveč razveseliti, saj je z varovanci v soboto prvič po kar 18 mesecih izgubil ligaško tekmo proti Augsburgu (0:1), kjer je odločil gol Sasche Moeldersa v prvem polčasu.

Bavarci so se sicer že pred časom veselili novega naslova nemških prvakov, matematično so si ga zagotovili kar sedem tekem pred koncem sezone, v 1. Bundesligi pa so prvič izgubili po oktobru leta 2012, ko jih je ugnal Bayer Leverkusen.

Müller, Götze in Alaba po izenačenje

Augsburg je bolje začel tekmo in šokiral gostujočo ekipo z zadetkom Moeldersa, ki je začel tekmo namesto standardnega napadalca Raúla Bobadille, po pol ure igre pa po izgubljeni žogi Bavarcev na sredini igrišča z močnim strelom premagal vratarja Manuela Neuerja.

Guardiola Augsburg Bayern 1. Bundesliga Nemčija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Guardiola je pred povratno tekmo Lige prvakov z Manchester Unitedom znova odpočil številne nosilce igre, njegovi varovanci pa so precej trpeli proti dobro postavljenim domačim. Neuer je moral dobro posredovati tudi v drugem polčasu, ko je ustavil poskus Alexandra Essweina, tudi prihod Thomasa Müllerja, Maria Götzeja in Davida Alabe s klopi pa ni prinesel preobrata, čeprav je Bayern nemudoma prevzel pobudo.

Kroos: Ne želimo predajati

Alaba je zatresel tudi vratnico, blizu pa sta bila tudi oba preostala rezervista, a je Bayern neuspešno iskal gol izenačenja. Augsburg je tudi sam v zaključku tekme zadel vratnico in nato z navijači slavil prvo zmago nad katero vodilno ekipo 1. Bundeslige v zgodovini kluba. Namesto standardnih Arjena Robbna, Francka Ribéryja in kapetana Philippa Lahma so za goste igrali tudi golobradi Mitchell Weiser, Ylli Salahi in Pierre Højbjerg.

"Želimo si dobiti vsak otekmo, tudi danes smo si želeli, a ni šlo," je po tekmi dejal vezist Toni Kroos. "Vseeno si ne želimo predajati tekem." Iz kluba so kasneje tudi sporočili, da je rezervni vratar Tom Starke po operaciji komolca verjetno že končal sezono, potem ko je njegovo mesto v Augsburgu zavzel vratar mlade ekipe Leopold Zingerle. Tretji vratar Lukas Raeder bo namreč še dva tedna zdravil poškodbo gležnja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.