Šport > Nogomet
20 ogledov

Selektorju Dungi pokazali vrata

Ob prihodu v domovino so bili Dunga in nogometaši deležni žvižgov. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Navijači in strokovna javnost v Braziliji so bili enotni, da je selektor Carlos Dunga glavni krivec za izpad v četrtfinalu. Takoj po prihodu v domovino je tako sledila pričakovana poteza: odpustili so ga.

Brazilska nogometna reprezentanca je pozno sinoči zaradi prezgodnjega slovesa s svetovnega prvenstva odpustila selektorja reprezentance Dungo ter vse člane strokovnega štaba. Odločitev je bila pričakovana. Brazilija je bila namreč na mundialu v Južnoafriški republiki največji favorit za finale in končno zmago, visoke cilje pa so jim že v četrtfinalu preprečili Nizozemci, ki so Brazilce odpravili z 2:1 in tako poskrbeli za malo senzacijo.

Brazilce so ob vrnitvi napadli. Poglejte v videu.

Novega selektorja bodo po napovedih imenovali do konca meseca. Brazilski mediji že ugibajo o nasledniku Dunge. Na seznamu možnih kandidatov so se znašli trener brazilskega moštva Corinthians Mano Menezes, nekdanji reprezentant in prejšnji trener Milana Leonardo ter trener brazilskega kluba Atlético Mineiro Vanderlei Luxemburgo. V ospredju zanimanja je tudi sloviti Luiz Felipe Scolari, ki je brazilsko izbrano vrsto popeljal do petega naslova svetovnega nogometnega prvaka leta 2002. Vendar pa Scolarija selektorski stolček za zdaj še ne zanima, ker ne želi prekiniti sodelovanja z brazilskim klubom Palmeiras.

Dunga je na brazilski klopi preživel štiri leta. V Braziliji pa je njegovo delo poželo mešane občutke, kritike so bile zlasti usmerjene na manj privlačno in spektakularno igro. Nemudoma po izpadu s svetovnega prvenstva je Dunga prevzel največji del odgovornosti za neuspeh brazilske reprezentance in napovedal, da se bo poslovil s selektorskega mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.