Šport > Nogomet
30 ogledov

Šeliga bo novi vratar Olimpije

Olimpija je dobila najtežje potrebovano okrepitev – v golu. (Foto: MC NZS.si) Žurnal24 main
Sezona 2010/2011 se je komaj dobro končala, že je športni direktor Milenko Ačimović v vrste ljubljanske Olimpije pripeljal prvi štiri okrepitve: Matic Fink, Filip Valenčič, Aleksander Šeliga in Djordje Ivelja.

Olimpija Ljubljana se je okrepila s prvimi štirimi novinci za novo sezono. Štiriletni pogodbi s klubom sta podpisala Matic Fink in Filip Valenčič (oba prej Interblock), dveletni pa Aleksander Šeliga (prihaja iz nizozemske Sparte iz Rotterdama) in Djordje Ivelja (nazadnje je igral v Uzbekistanu za Nasaf Qarshi).

Športni direktor Olimpije Mile Ačimovič je prišleke pozdravil z velikim zadovoljstvom. "Vsi so pokazali veliko želje, da se pridružijo Olimpiji. Zelo sem vesel njihovega prihoda in mislim, da si v tem prestopnem roku boljših igralcev nismo mogli želeti. S tem prestopnih aktivnosti za nas še ni konec, v pogovorih smo tudi s slovenskim napadalcem, ki si ga osebno želim v klubu."

S koncem preteklega meseca sta se iztekli pogodbi Damirju Botonjiču in Zoranu Zeljkoviču, ki tako nista več člana Olimpije. Obema se zahvaljujejo za njun delež pri preboju v evropske pokale in jima želijo veliko uspehov, saj pogodbe z njima niso podaljšali. Botonjič se je Olimpiji pridružil leta 2009 in je v pravkar končani sezoni zaigral na 29 ligaških srečanjih, Zeljkovič pa je v zmajevo gnezdo prišel konec lanskega poletja.

Črnic podaljšal z Mariborom
Igralci so končali z obveznostmi, vsi razen reprezentantov pa so se podali na zaslužene počitnice, klubske aktivnosti v Ljudskem vrtu pa ne mirujejo, sporočajo iz NK Maribor. V pisarnah se potrjuje program dela v pripravljalnem obdobju, objavimo pa lahko tudi prvo kadrovsko novico. Matic Črnic je podpisal novo pogodbo z NK Maribor, veljavno do junija 2015.

Celje naprej z mladimi
Članski zasedbi CM Celja se bodo priključili nekateri mlajši igralci, ki so se izkazali v mladinski selekciji, so sporočili iz celjskega kluba. Večjih okrepitev klub ne načrtuje zaradi obstoječega težkega finančnega položaja. Ob prodaji katerega od igralcev pa bi lahko opravili nakup kakovostnega novinca, so prepričani v Celju. Moštvu se bodo pridružili in podpisali pogodbe mladinci Jasmin Dizdarevič, David Bezovnik, Tomaž Avguštin in Benjamin Verbič, brez pogodb pa tudi Tadej Vidmajer, Mirsad Fazlič in Tadej Gaber.

Trener Damjan Romih, ki je v spomladanskem delu minule sezone vodil člansko moštvo, tudi v prihodnje ostaja na klopi Celja. Trener vratarjev ostaja nekdanji slovenski reprezentant Mladen Dabanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.