Šport > Nogomet
27 ogledov

Šeliga: "Pušnik nam je povedal, da naj uživamo"

Olimpija, Chelsea, Šeliga Saša Despot
"Na avtobusu na poti domov se bomo malo poveselili, nato pa gremo z mislimi že k naslednji tekmi," je po zmagi v Ljudskem vrtu dejal vratar zeleno-belih Aleksander Šeliga

Vse od nastanka nove Olimpije so Ljubljančani neuspešno naskakovali mariborsko nogometno trdnjavo. Enkrat so v pokalu sicer že uspeli zmagati, toda tisto bi težko označili za uspeh, saj so zaradi domačega poraza vseeno izpadli. V deževnem avgustovskem večeru pa so le dočakali slavje v Ljudskem vrtu, in to na kakšen način – z odlično predstavo so povsem nadigrali velikega rivala.

"Lep čas smo se trudili, da bi tukaj zmagali. Nekajkrat smo bili že zelo blizu, tokrat pa nam je končno uspelo. Odigrali smo dobro tekmo, vsak je dal en kamenček v mozaik in naredili smo eno lepo zgodbo. Prav vsak je nekaj prispeval in menim, da smo si zmago povsem zaslužili," je bil zadovoljen vratar Aleksander Šeliga.

Zeleno-beli so povedli že na samem začetku, do odmora še povišali prednost in nato v izdihljajih srečanja ob igralcu več zabili še zadnji žebelj v krsto serijskih državnih prvakov. "Mi smo dali gole v najboljšem možnem času, odločila je individualna kakovost našega napadalca Hentyja. Tokrat je res pokazal, česa je sposoben, upam da bo tako nadaljeval. Izključitev Giglija pa nam je pomagala, da v zaključku nismo imeli nobenih skrbi," je razlagal Šeliga, ki je razkril, da jim je trener Marijan Pušnik med odmorom v slačilnici dejal, da morajo uživati v igri in da se ne smejo povleči nazaj, temveč iskati še tretji zadetek.  

Štajerec v vratih Olimpije ni imel veliko dela, še posebej v prvem polčasu, ko ga je enkrat ogrozil le Agim Ibraimi iz prostega strela. "Tisto je bila težka situacija, Ibraimi zelo dobro izvaja proste strele, zato sem pred tekmo dobil določena navodila, kako moram reagirati. Dolgo sem čakal, kaj bo naredil, potem pa sem videl, da je vzel malo krajši zalet in sem prebral njegovo namero."

Navijače je po veliki zmagi zajela evforija in že razmišljajo, da bi letos lahko prekinili vladavino vijoličastih in prišli do prvenstvene lovorike, a v slačilnici je zgodba povsem drugačna. "Niti približno še ni besede o naslovu. Zdaj smo zmagali v šestem krogu, do konca jih je še 30, vsaka tekma pa šteje tri točke, tako v Mariboru kot proti zadnjemu na lestvici. Gremo vsako tekmo posebej, že naslednji teden nas čaka izjemno težka domača preizkušnja proti Celjanom, ki so nas lansko sezono dvakrat premagali v Stožicah. Na avtobusu na poti domov se bomo malo poveselili, že na naslednjem treningu pa bo popolna osredotočenost na Celje," je poudaril izkušeni čuvaj mreže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.