Šport > Nogomet
13 ogledov

Šeliga reševal kožo Olimpije

Sport 02.04.2014 pokal Slovenije, polfinale, povratna tekma Olimpija - Maribor, Saša Despot/Žurnal24
Slovenski nogometni prvoligaši so vse tekme odigrali v soboto. Maribor za uvod ugnal Triglav (2:0), večerni derbi med Gorico in Olimpijo brez zadetkov.

Pred nekaj dnevi so nogometaši Triglava nehote storili veliko uslugo Mariborčanom, ko so na zaostali tekmi remizirali z drugouvrščenimi Koprčani in s tem Mariboru omogočili dve točki prednosti na vrhu prvenstvene lestvice. Vijoličasti pa so si danes v Kranju kar sami zagotovili obstanek na prvem mestu. Jean-Phillipe Mendy in Goran Cvijanovič sta prispevala zadetka za zmago z 2:0. Ob isti uri kot ta tekma se je začel tudi obračun v Celju, ki so ga kljub zaostanku in igralcu manj dobili domačini, ki so z 2:1 ugnali Krko.

Preostale kandidate v boju za vrh je čakalo na papirju nekoliko težje delo. Kot prvi izmed njih se je v Domžalah opekel drugouvrščeni Koper. Čeprav jih je Matej Palčič popeljal v vodstvo, so na koncu utrpeli poraz s 3:1. Primorci so že drugič v nekaj dneh ostali brez zmage in s tem Mariboru omogočili povišanje prednosti na vrhu lestvice. 

Spordsljaj so si privoščili tudi nogometaši velenjskega Rudarja, ki so se iz gostovanja v Zavrču vrnili z zgolj točko. Ta rezultat v jesenskem delu prvenstva niti ne bi bil presenetljiv, a Zavrč je v spomladanskem delu izgubljal tekme eno za drugo in so šele danes vknjižilo prvo točko po novem letu. Izplen proti Rudarji bi lahko bil tudi višji, saj so domačini prvi zadeli, a do konca polčasa vodstvo že izpustili iz rok. 

Brez zmagovalca v Gorici

Za konec sta se na derbiju kola udarila Gorica in Olimpija in se kot edina razšla brez doseženega zadetka. Tekmo so zaznamovali predvsem številni neuspešni streliz  razdalje in dvoboj Aleksandra Šelige in Massima Code. Kapetan Ljubljančanov je bil nekoliko bolj uspešen, saj napadalcu vrtnic ni pustil zadeti, a so bili njegovi soigralci preveč nenevarni, da bi lahko njegove obrambe izkoristili za zmago.

Nepretresljiv prvi polčas ni postregel z veliko priložnostmi, še najbolj je bil zadetka lačen drugi strelec prvenstva, Coda, ki pa je z razdalje venomer meril mimo gostujočih vrat. Podobna slika se je kazala tudi v drugem polčasu. Boljši nasprotnik so bili domačini, ki pa niso izkoristili nekaterih nesmiselnih poigravanj zelene obrambe.

Gostje so prvič zapretili šele po dobri uri igre, ko se je za strel z roba kazenskega prstora odločil Nik Omladič, az a malo zgrešil okvir vrat. Na drugi strani je nekaj minut kasneje Coda pred resen preizkus postavil Šeligo, ta pa je s skrajnimi močmi strel z razdalje odbil prek vrat. Šeliga se je zelo izkazal tudi dve minuti pred koncem rednega dela tekme, ko je po preldožku v njegov kazenski prostor Coda skočil najvišje, a je nekdanji slovenski reprezentant zadržal tudi ta strel pred golovo črto. Točke Gorice so se najbolj razveselili tekmeci v boju za evropske vozonice, ki so na ta račun obdržali ugodnejši položaj na lestvici. 

Prva Liga TS, 25. kolo:

Triglav : Maribor 0:2 (0:1)
Mendy (39), Cvijanovič (61)

Celje : Krka 2:1 (0:1)
Verbič (74), Bajde (79); Perič (34)
RK: Gobec (24/Celje)

Domžale : Koper 3:1 (1:1)
Živec (36), Janža (77), Aneff (91); Palčič (24)

Zavrč : Rudar Velenje 1:1 (1:1)
Smrekar (33); Eterović (45)
RK: Kokol (90/Zavrč)

Gorica: : Olimpija 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.