Šport > Nogomet
22 ogledov

Šeliga z Olimpijo po naslov

Aleksandru Šeligi je zeleno-bela kombinacija dobra znanka - iz reprezentance. (F Dejan Mijović
Za zdaj pri nogometaših Olimpije, kar zadeva novince, najbolj odmeva ime Aleksandra Šelige. Izkušeni bivši član Celja, Slavije in Sparte ima z zeleno-belimi najvišje cilje.

"Zelo sem vesel, da sem se dogovoril z Olimpijo, vemo, kaj ta klub pomeni v Sloveniji in kaj pomeni igrati zanj," so bile prve besede vratarja Aleksandra Šelige po podpisu dveletne pogodbe z Olimpijo. Nova številka ena zmajev se veseli novih izzivov. "Navijačem lahko obljubim, da bom vedno dal  vse od sebe. Imam pa tudi skrito željo, z Olimpijo želim osvojiti naslov državnega prvaka, ki ga še nimam," pravi 31-letni občasni reprezentant, ki je za slovensko izbrano vrsto igral enkrat.

Šeliga je v slovenski ligi v majici Celja zbral 189 tekem, v tujini pa je bil član praške Slavije in zadnji dve sezoni nizozemske Sparte iz Rotterdama. Prvo leto v deželi tulipanov je bilo zanj zelo uspešno, s pravkar minulo sezono pa ne more biti zadovoljen. "V sezoni 2009/10 sem branil dobro, odigral 35 tekem, potem pa je prišla slabša sezona, v kateri sem imel tudi težave s poškodbo in sem bil nekaj časa odsoten. Zdaj si želim obrniti nov list v karieri," poudarja. Nov list za Aleksandra se obeta tudi v zasebnem življenju, saj že ta mesec pričakuje drugega otroka. Dveletni sin Lukas bo dobil sestrico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.