Šport > Nogomet
7 ogledov

Selitve, nagrade in dojenček

Nicklas Bendtner Arsenal Žurnal24 main
Danski nogometaš Nicklas Bendtner je napovedal odhod iz Arsenala, Vedad Ibišević pa bo še vztrajal v Hoffenheimu. Brazilec Ronaldo se bo nekaj časa bolj kot žogi posvečal pleničkam.

Danski napadalec Nicklas Bendtner, ki se je Arsenalu pridružil leta 2005, ni zadovoljen s statusom, ki ga ima v ekipi, zato se je odločil za odhod. 20-letnik je v tej sezoni zbral 21 nastopov za topničarje in zabil pet golov. " Moj edini cilj je igrati nogomet, in ker mi to v Arsenalu ne uspeva, se bom preselil drugam. Imam veliko ponudb in se ne nameravam zadovoljiti zgolj z gretjem klopi," je zagrozil Danec.

Ibišević bo vztrajal v Nemčiji. © Reuters

 
Veliko bolj zadovoljen je najboljši strelec nemškega prvenstva Vedad Ibišević . Reprezentant Bosne in Hercegovine se je znašel na listah želja nogometnih velikanov, kot so Inter, Roma, Bayern in Manchester United, a se je vseeno odločil, da bo še vztrajal v Hoffenheimu. "Bilo bi mi v čast, če bi nekoč zaigral v dresu Interja v tandemu z rojakom Zlatanom Ibrahimovićem, vendar sem se odločil, da bom ostal v Hoffenheimu do konca te sezone," je dejal 24-letni napadalec, ki je do zdaj igral tudi v Švici, ZDA in Franciji, pred dvema letoma pa je prišel v Nemčijo.

Ob koncu leta smo vselej priča številnim izborom najboljših športnikov. Izjema niso niti nogometaši. Najboljši nogometaš Belorusije je že četrtič zapored postal Aleksander Hleb , ki si kruh služi v katalonskem velikanu Barceloni. Najboljši beloruski nogometni trener je postal strateg BATE Borisova Viktor Gončarenko. Nagrado za najboljšega nogometaša na Nizozemskem pa je dobil v Rotterdamu rojeni maroški reprezentant Mounir El Hamadaoui , ki je s 14 goli v 15 tekmah najboljši strelec nizozemskega prvenstva.

Ronaldo je še drugič postal očka. © EPA

 
Povsem drugačno "nagrado" je na božični večer dobil Ronaldo . Brazilčeva zaročenka je namreč povila slabe tri kilograme težko deklico, ki sta jo poimenovala Maria Sophia . Ponosni očka je bil prisoten pri porodu prve hčerke in je tudi prerezal popkovino. Ronaldo, ki še okreva po operaciji kolena in je pred kratkim podpisal pogodbo z brazilskim Corinthiansom, ima iz prejšnje zveze osemletnega sina Ronalda. Za Ronalda je Corinthians že sedmi klub v karieri, saj je pred tem branil barve Cruzeira, PSV Eindhovna, Barcelone, milanskega Interja, Reala iz Madrida in Milana.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.