Šport > Nogomet
26 ogledov

"Sem slovenski Rooney in Ronaldo"

robert koren nogometna reprezentanca slovenija Gregor Katič
Reuters je objavil obsežen članek, posvečen kapetanu slovenske nogometne reprezentance Robertu Korenu, ki je zatrdil, da se je Slovenija na SP v JAR sposobna prebiti v osmino finala.

Po predstavitvi skupine in skoraj senzacionalni izločitvi Rusije v dodatnih kvalifikacijah je pogovor nanesel na SP 2002, ki ga je Koren spremljal (še) po televiziji.

"Da smo se uvrstili na SP, je ogromna stvar, vendar pa ima Južna Koreja tudi grenak priokus. Predvsem z rezultatskega vidika, saj smo pričakovali vsaj nekaj točk. Glavne pa so bile težave med selektorjem in nekaterimi igralci, kar ni koristilo nikomur. Zdaj so stvari povsem drugačne," je zatrdil Korošec. Avtor je dodal, da tudi zdajšnja generacija ni brezmadežna, kar se tiče sporov in seveda omenil konflikt reprezentantov s predsednikom NZS Ivanom Simičem.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Nihče se ne obremenjuje z dogajanjem pred osmimi leti. Teh dveh moštev ne moremo primerjati, igramo na drugačen način. V preteklosti je bil v moštvu Zlatko Zahovič zvezda, zdaj je v ospredju ekipa, nimamo nobenega zvezdnika. Smo zelo dobri prijatelji in dovolj kakovostni, da se prebijemo iz skupine," je bil odločen Koren.

O tem, kako daleč se lahko povzpne Slovenija, kapetan ni želel natančno govoriti? "Težko je reči, kaj je realno. Pred nekaj meseci, ko smo v dodatnih kvalifikacijah dobili Ruse, je ves svet govoril, da bodo na SP pristali oni. Ampak stvari so se razpletle drugače in zasluženo potujemo v JAR."

Ko so Korena Reutersovi kolegi vprašali, kdo je Wayne Rooney ali Ronaldo slovenskega moštva, je najprej pokazal nase, nato pa se je glasno zasmejal. "Smo majhna država, zavedamo se, da moramo za zmage trdo delati. To je pristop, ki nas je pripeljal na SP. Ne zato, ker je enemu šlo izvrstno, vsak je prispeval svoj delež."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.