Šport > Nogomet
19 ogledov

Senzacija: Crvena zvezda nova Romanova igrača?

Abramovič Chelsea Bayern finale Liga prvakov Allianz Arena EPA
Po srbskih medijih se je razširila senzacionalna novica, da je ruski mogotec Roman Abramovič po Chelseaju in CSKA Moskvi pripravljen vložiti milijone tudi v beograjsko Crveno zvezdo.

"Lastnik Chelseaja je pripravljen, da prek svojih prijateljev investira v nekdanjega evropskega prvaka, iz katerega bi v kratkem naredil rednega udeleženca Lige prvakov," piše spletna stran srbskega dnevnika Kurir (Kurir-info.rs).

Dodaja, da je pri Crveni zvezdi nastopil "čas za gazdo". Uradniki slovitega beograjskega kluba, ki ga pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja Slaviše Stojanovića mučijo hude finančne težave, naj bi začeli pogovore z Romanom Abramovičem, ki bi prek prijateljev vstopil v rdeče-beli svet.

Vrnitevlegend

Podpredsednik srbske vlade Aleksandar Vučić je sicer pred kratkim napovedal, da bo treba zaradi hude finančne stiske privatizirati oba beograjska kluba, poleg Zvezde tudi Partizan, to pa je po poročanju Kurirja odjeknilo po vsem svetu. Z obema kluboma so se v zadnjih dneh povezovali tudi različni katarski mogotci, zdaj pa so "v prvem planu" Rusi.

Pri Crveni zvezdi poročanj še ne komentirajo, Abramovič pa naj bi imel v načrtu poleg že rehabilitiranega predsednika Dragana Džajića in Dušana Savića vrniti številne nekdanje ase beograjskega kluba, med drugim branilca Manchestra Uniteda Nemanjo Vidića in Dejana Stankovića, ki se je pred dnevi poslovil od Interja. Omenja se tudi Marko Pantelić.

Močne povezave z Gazpromom

Pravila Evropske nogometne zveze (Uefe) sicer prepovedujejo, da je en človek lastnik dveh klubov, ki bi se lahko pomerila tudi v Ligi prvakov. Zato se je Abramovič pred časom tudi umaknil iz CSKA, tudi pri vlaganju v Crveno zvezdo pa bi moral biti prek svojih hčerinskih podjetij še kako previden, piše Kurir.

10,2 milijarde dolarjev "vreden" ruski mogotec je na najnovejši lestvici najbogatejših Zemljanov, ki jo objavlja revija Forbes, po izgubah v višini 1,9 milijarde dolarjev padel na šele 13. mesto. Anglija, kjer je v prvoligaša Chelsea vložil že stotine milijonov, je zaradi svoje davčne politike v primerjavi s Srbijo precej manj primerna za bogate investicije, Abramovič pa je zato pripravljen na nov veliki met, dodajajo. Ima tudi močne zveze pri plinskem gigantu Gazpromu, enem izmed sponzorjev rdeče-belih.

Komentarjev 1
  • srecko31 13:44 05.september 2013.

    Butast Žurnal in velik prijatel srbijancev, pa butasto novico prodaja za zlato.