Šport > Nogomet
16 ogledov

Senzacionalna poraza Villarreala in Valencie

Guille Franco je bil vidno razočaran po porazu Villarreala proti Valladolidu. Žurnal24 main
Nedeljske tekme Primere Division so postregle s presenetljivimi izidi. Villarreal je klonil v Valladolidu, Betis pa na srečanju z Atletico Madridom. Valencia je pred domačim občinstvom doživela debakl proti Athleticu iz Bilbaa.
 

Španija, Primera Divison, 14. kolo

Real M. : R. Santander 3:1
Almeria : Sevilla 1:0
Espanyol : Barcelona 1:1
Deportivo : Osasuna 1:2
Getafe : Levante 2:1
Mallorca : Murcia 1:1
Valladolid : Villarreal 2:0
Recreativo H. : Zaragoza 2:1
Betis : Atletico M. 0:2
Valencia : Athletic B. 0:3

Nogometaši Villarreala so na svoji koži občutili moč Valladolida , ki je z veliko borbenosti in agresivnosti na sredini igrišča prisilil "rumeno podmornico" k napakam. Gostitelji so tako prešli v vodstvo v 18. minuti, ko je Sisi zaposlil Josebo Llorenteja . Za končni izid je v uvodnih minutah drugega polčasa poskrbel nekdanji nogometaš Villarreala Victor . Valencia po prihodu novega trenerja Ronalda Koemana ne najde prave forme in tone vse nižje tudi v španskem prvenstvu. Za Baske sta bila na Mestalli natančna Fran Yeste in Fernando Llorente , ki je zadel kar dvakrat. Pri porazu Betisa na domači zelenici proti vse boljšemu madridskemu Atleticu Branko Ilič ni sodeloval, saj je obsedel na klopi za rezervne igralce.

Raul je v tej sezoni v španskem prvenstvu dosegel že sedem golov. © Reuters

 
Real iz Madrida je premagal Racing iz Santanderja s 3:1. Nogometaši Bernda Schusterja so potrebovali le štiri minute, da so prebili najboljšo obrambo španske lige. Po podaji Ruuda van Nistelrooya je bil natančen Raul . Beli balet je vodstvo podvojil že v 10. minuti, ko je Sergio Sanchez ob izbijanju z golove črte zabil avtogol. Raul je drugi zadetek na tekmi in osmega v sezoni dosegel v 70. minuti. Natančen je bil s prostega strela preko živega zidu. Gostje iz Santanderja so častni zadetek dosegli v 73. minuti, ko je z bližine zadel nekdanji član kraljevega kluba Pedro Munitis .

Ronaldinho je na mestnem derbiju v igro vstopil s klopi. © Reuters

 
Na mestnem derbiju v Barceloni (1:1) so gledalci videli dva popolnoma različna polčasa. V prvem je Barcelona narekovala ritem in po akciji Lionela Messija, ki je lepo preigral tri branilce Espanyola in zaposlil Andresa Iniesto , je že v 6. minuti na semaforju pisalo 0:1. Evropski prvaki iz leta 2006 so bili blizu drugega zadetka sredi prvega polčasa, ko je Bojan Krkić zadel prečko. Po premoru so bolje zaigrali tudi nogometaši Espanyola in v 69. minuti izenačili po lepi akciji Alberta Rieraja na levi strani, ko je preigral Carlesa Puyola in natančno podal do rezervista Ferrana Corominasa , ki mu z 12 metrov ni bilo težko zadeti mreže. Po izenačujočem zadetku je Krkića na zelenici zamenjal Ronaldinho , ki si je v 20 minutah priigral kopico lepih priložnosti, a bil vselej premalo zbran.

Veliko presenečenje kola je že v soboto pripravila Almeria , ki je z zadetkom v 87. minuti srečanja ugnala Sevillo z 1:0. Andaluzijci so celoten drugi polčas odigrali le z 10 nogometaši (izključen je bil Daniel Alves) in bili boljše moštvo na igrišču, a jih je tik pred koncem srečanja Santiago Acasiete z gostovanja pospremil s praznim izkupičkom. To je tretji zaporedni poraz zmagovalcev pokala Uefe v španskem prvenstvu.

Na lestvici vodi Real (32 točk), na drugem mestu je Barcelona (28), prav toliko točk ima tudi Villarreal . Sledijo Atletico Madrid (27), Espanyol (26), Valencia (24) in Racing Santander (23).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.