Šport > Nogomet
1643 ogledov

Senzacionalni prestop! Slovenski nogometni velikan se seli na Hrvaško

Tim Matavž Profimedia
Tim Matavž bo odslej igral v hrvaški Gorici.

Slovenski nogometaš Tim Matavž bo kariero nadaljeval v hrvaškem prvoligašu Gorici iz Velike Gorice pri Zagrebu. S 34-letnim napadalcem so sklenili pogodbo do leta 2024, so danes objavili na spletni strani hrvaškega kluba, zadnjim na domači prvenstveni razpredelnici.

"Zadnji dnevi so bili naporni, veliko se je dogajalo, na koncu pa se je vse končalo tako, kot je treba. Upam, da bo tako tudi v prihodnje," je za spletno stran kluba dejal Matavž, ki je v hrvaški klub prišel kot prost igralec, nazadnje je igral za ciprsko Omonio. Hrvaška Gorica bo njegov 12. klub v karieri.

Na prvi tekmi za svojo novo ekipo proti Varaždinu v sredo še ne bo imel pravice nastopa, prvič bo lahko nastopil na tekmi 18. kroga proti vodilnemu Dinamu 21. januarja. Gorica je sicer trenutno zadnja na lestvici hrvaške prve lige, v 16 tekmah je zbrala le sedem točk in za šest točk zaostaja za predzadnjim Šibenikom.

34-letni Matavž je sicer tudi začel svojo člansko kariero pri Gorici, a tisti slovenski. Sledil je prestop na Nizozemsko, kjer je po posoji pri Emmenu blestel pri Groningenu, zaradi česar si je zagotovil prestop k nogometnemu velikanu PSV Eindhovenu, za katerega je v prvih dveh sezonah vsakič dosegel po 20 zadetkov.

Tim Matavž | Avtor: Profimedia Profimedia

Po epizodi pri nemškem Augsburgu, ki ga je posodil tudi Genoi in Nürnbergu, je sledila vrnitev na Nizozemsko k Vitteseju, medtem ko so v zatonu njegove kariere sledile še sezone pri Al Wahdi iz ZAE, turškem Bursasporju in ciprski Omonii, s katero je pred dnevi prekinil pogodbo.

Matavž je bil med leti 2010 in 2020 tudi standarni član slovenske nogometne reprezentance, za katero je na 39 tekmah dosegel 11 zadetkov (7. najboljši strelec v zgodovini Slovenije), od tega kar tri na tekmi proti Ferskim otokom leta 2010, s čimer je pri 21 letih postal najmlajši slovenski reprezentant s doseženim hat-trickom.

Tim Matavž | Avtor: Epa Epa

 

Nogomet združuje ljudi.

Nogomet danes – navijajte za svojo najljubšo ekipo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.