Šport > Nogomet
27 ogledov

Ramos želi zapustiti Real

sergio ramos EPA
V dramatičnem preobratu sage o prestopu Davida de Gee je glavni kandidat za zamenjavo španskega čuvaja mreže postal branilec kraljevega kluba Sergio Ramos.

Sergio Ramos si po poročanju španski medijev želi zapustiti Real Madrid. Nekdanji nogometaš Seville, ki se je na Santiago Bernabéu preselil daljnega leta 2005, je nezadovoljen, ker vodstvo kluba ni zanikalo njegove povezave s kandidaturo Jordija Mája za mesto predsednika Barcelone. Govorice je demantiral Ramosov uradni zastopnik, ki je dejal, da Španec nikoli ne bo zaigral za katalonski nogometni klub.

Ramos meni, da ga v Realu ne cenijo dovolj, za nameček pa ga jezijo navedbe medijev, ki poročajo, da naj bi od vodstva kluba zahteval povišanje plače s šest na deset milijonov evrov. Denar naj ne bi bil prioriteta 29-letnega branilca, za katerega se poleg Manchester Uniteda zanimata še Manchester City in Paris Saint-Germain.
Ramos meni, da so namigovanja o neuspešnih pogajanjih za zvišanje plače pripomogla k negativni javni podobi, čeprav naj bi bil z letnim honorarjen zadovoljen, v primeru prestopa k drugemu nogometnemu klubu pa ne namerava zahtevati povišice.

Španec ima pogodbo z Realom sklenjeno do leta 2017, njegova odkupna klavzula pa znaša 200 milijonov evrov. Po navedbah španskih in angleških medijev naj bi ga najbolj mikala selitev na Old Trafford, kjer bi lahko odigral ključno vlogo pri prestopu Davida de Gee.

Real naj bi za Ramosa zahteval približno 65 milijonov evrov, z njegovim prestopom v Manchester pa bi si praktično že zagotovil usluge trenutno enega najboljših vratarjev na svetu, ki je posredno vplival tudi na uradno sicer še nepotrjeni odhod Ikerja Casillasa. Tako Ramos kot prvi zvezdnik ekipe Cristiano Ronaldo sta nezadovoljna z odhodom Carla Ancelottija, oba pa naj bi se znašla na bojni nogi s predsednikom Florentinom Pérezom, saj menita, da jima klub v zadnjih mesecih ni izkazal zadostne podpore

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.