Šport > Nogomet
78 ogledov

Messi trikrat podal, Oblak in Handanović uspešna

barcelona EPA
Barcelona je na tekmi 29. kroga visoko premagala Getafe (6:0). Atlético Madrid je brez težav ugnal Deportivo (3:0). Inter Samirja Handanovića se je ubranil napadov Bologne (2:1).

Barcelona je na Camp Nouu premagala Getafe (6:0) in na ligaški lestvici zadržala osem točk prednosti pred Atlético Madridom. Katalonci so povedli v osmi minuti z avtogolom Juana Rodrigueza. V 19. minuti je po asistenci Lionela Messija na 2:0 povišal Munir.

Messi je bil znova na delu v 32. minuti, ko je podal za zadetek Neymarja, osem minut kasneje pa se je še sam vpisal med strelce. Neymar je v 51. minuti zabil za 5:0, končni rezultat pa je še pred iztekom ene ure igre postavil Arda Turan.

Messi je prvič v karieri prispeval tri podaje na tekmi španskega prvenstva in lahko bi jih bilo še več, če bi Neymar izkoristil še kakšno od številnih uporabnih žog z noge argentinskega napadalca.
Messi je imel v 11. minuti na voljo strel z bele točke, vendar je vratar Vicente Guaita Panadero njegov poskus ubranil.

Atlético Madrid je na čelu z Janom Oblakom premagal Deportivo (3:0). Slovenski reprezentančni vratar je odigral celo tekmo. V osmi minuti je varovance Diega Simeoneja v vodstvo popeljal Saul, v nadaljevanju pa sta se med strelce vpisala še Antoine Griezmann in Angel Correa.

V angleški Premier League so bile na sporedu tri tekme. Norwich City in Manchester City sta se razšla z neodločenim izidom (0:0), AFC Bournemouth pa je premagal Swansea City (3:2). Southampton je bil na gostovanju boljši od Stoke Cityja.

Na delu so bile tudi štiri ekipe italijanske Serie A. Empoli in Sampdoria sta vpisala po točko (1:1), Inter pa je premagal Bologno (2:1). V dresu nerazzurrov je celo tekmo v vratih odigral Samir Handanović.

Španska liga, 29. krog:

Barcelona : Getafe 6:0 (4:0)
Celta Vido : Real Sociedad 1:0 (1:0)
Atlético Madrid : Deportivo La Coruna 3:0 (1:0)

Angleška liga, 30. krog:

Norwich City : Manchester City 0:0 (0:0)
AFC Bournemouth : Swansea City 3:2 (1:1)
Stoke City : Southampton 1:2 (0:2)

Italijanska liga, 29. krog:

Empoli : Sampdoria 1:1 (0:1)
Inter : Bologna 2:1 (0:0)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.